Jakubov: Ústavný súd vyhovel otcovi Izabelly

Jakubov: Ústavný súd vyhovel otcovi Izabelly

Ekvádorčanka Mariella F. so Slovákom Petrom G. a dcérkou Izabellou /  zdroj: anc Ekvádorčanka Mariella F. so Slovákom Petrom G. a dcérkou Izabellou / zdroj: anc

Kauza Ekvádorčanky Marielly F. so Slovákom Petrom G. o dcérku Izabellu, ktorá teraz žije v obci Jakubov na Záhorí, sa ešte zamotáva.

http://www.nazahori.sk/index.php/malacky/item/900-spor-ekvadorcanky-a-zahoraka-o-dieta-vyvolal-medzinarodny-skandal

V spore Ekvádorčanky Marielly so slovenským manželom o ich maloletú dcérku dal Ústavný súd za pravdu otcovi malej Izabely.

Otec Izabelly Peter si ( podľa jeho slov) chcel v zákonnej lehote prevziať na pošte rozhodnutie súdu týkajúce sa starostlivosti o jeho dcéru. Na vyzdvihnutie súdnej zásielky mal ešte niekoľko dní, ale súd si ju predčasne z pošty vyžiadal. Nemohol sa tak oboznámiť s písomným vyhotovením rozsudku. Tvrdil, že boli porušené jeho práva a Ústavný súd SR mu dal za pravdu. Mame Marielle, ktorá sa dožadovala vydania malej Izabelky, odmietal dievčatko odovzdať.

 „Do dnešného dňa neexistuje žiadne právoplatné a vykonateľné rozhodnutie, na základe ktorého by mala byť Izabelka navrátená do Ekvádoru,“ tvrdí advokát otca Andrej Gara

Protistrana však namieta, že ide o čisto procesnú záležitosť. „Rozhodnutia súdov SR o návrate maloletej sú nezmenené vo svojej podstate a obsahu. Maloletá sa stále musí navrátiť na územie Ekvádoru,“ odpovedala právna zástupkyňa matky Daniela JežováTo však bude možné až vtedy, ak sa otec oficiálne oboznámi s rozhodnutím súdu.

zdroj: anc / cas.sk

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 10 august 2018 17:13

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.