Ukrajinec s dvojkou v krvi smeroval na diaľnicu a spôsobil nehodu

Ukrajinec s dvojkou v krvi smeroval na diaľnicu a spôsobil nehodu

Ilustračný záber Ilustračný záber

Ani takmer 2 promile alkoholu v dychu nebránilo vodičovi z Ukrajiny sadnúť za volant motorového vozidla. Občan Ukrajiny Yuriy H. tak musí čeliť obvineniu z úmyselného prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. NaZahori.sk informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Slamková.

Podľa doterajších informácií obvinený dňa 24. júna v čase krátko po 1.00 h viedol osobné motorové vozidlo značky zn. Ford s trebišovským evidenčným číslom od obce Záhorská Bystrica v smere na diaľnicu D4. Pri prechádzaní uvedeným úsekom sa pravdepodobne riadne nevenoval vedeniu vozidla a prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcim vozidlom Hyundai z Galanty.

Vodič vozidla Ford bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, ktorou mu bola nameraná hodnota 0,91 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,90 promile. Opakovaná skúška prítomnosť alkoholu u vodiča potvrdila. „U vodiča vozidla Hyundai vykonaná dychová skúška požitie alkoholických nápojov nepreukázala. Vodiči oboch vozidiel utrpeli zrážkou zranenia, s ktorými boli prevezení do jednej z bratislavských nemocníc,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Po vykonaní potrebných úkonov bol menovaný eskortovaný do cely policajného zaistenia. „Vec sa realizuje v tzv. „super rýchlom konaní“. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na dva roky,“ doplnila Slamková.

Rate this item
(0 votes)

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.