Cesta Malacky - Rohožník od septembra uzavretá, začína ročná rekonštrukcia

Cesta Malacky - Rohožník od septembra uzavretá, začína ročná rekonštrukcia

Cesta medzi Malackami a Rohožníkom od 1 septembra utavretá  / zdroj: google maps Cesta medzi Malackami a Rohožníkom od 1 septembra utavretá / zdroj: google maps

Uzávierka cesty  medzi Malackami a Rohožníkom bude od 1. 9. 2018 do 30. 8. 2019, ohlásila to na webe rohoznik.sk spoločnosť Alpine Slovakia, ktorá bude rekonštrukciu zdevastovanej cesty realizovať za viac ako osem miliónov eur. 

Obchádzková trasa bude viesť cez Pernek a bude vyznačená dočasným dopravným značením.

Podľa dokumentu zrealizuje spoločnosť Alpine Slovakia komplexnú rekonštrukciu komunikácie za 7.029.822,22 eura bez DPH (8.453.858,67 eura s DPH). 

Cesta medzi Malackami a Rohožníkom   /  zdroj: google maps

"Začiatok rekonštrukcie sme nastavili  tak, aby sme minimalizovali dosahy a obmedzenia plynúce zo stavebných prác," uviedla pre NaZahori.sk Veronika Beňadiková, tlačová tajomníčka BSK .

Z posunu z plánov na samotnú realizáciu, sa teší aj starosta Rohožníka Peter Švaral. "Na nevyhnutnosť tejto rekonštrukcie upozorňujeme celé roky a ľudia už pomaly ani neverili, že k nej niekedy aj príde." 

Upozornil zároveň, že rekonštrukcia samotnej cesty je len jedným z troch krokov, ktoré je potrebné urobiť na zlepšenie zložitých dopravných podmienok v oblasti. "Ďalším krokom je napojenie tejto cesty na diaľnicu pri Malackách a takisto aj výstavba obchvatu obce Rohožník, v tomto prípade je k dispozícii kompletná projektová dokumentácia a v minulosti už bolo vydané územné rozhodnutie," dodal.

Cieľom rekonštrukcie súčasnej cesty III. triedy medzi Rohožníkom a Malackami je vytvorenie širšej, bezpečnejšej a odolnejšej cesty voči frekventovanej premávke nákladnej dopravy. Po oprave by sa mala zmeniť klasifikácia komunikácie na cestu II. triedy. 

Náklady na výstavbu pôvodne odhadli na vyše 8,7 milióna eur bez DPH. Súťaž vygenerovala ponuky s cenou nižšou o viac ako 1,5 milióna eur. Kraj získal na realizáciu projektu eurofondy. 

zdroj: rohoznik.sk a bsk fb 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 14 august 2018 09:50

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.