AKTUALIZOVANÉ: Diaľnica D2 pri Stupave je neprejazdná, dve osoby sa pri nehode zranili ťažko

AKTUALIZOVANÉ: Diaľnica D2 pri Stupave je neprejazdná, dve osoby sa pri nehode zranili ťažko

Nehoda na D2 pri odpočívadle Stupava na 47. kilometri Nehoda na D2 pri odpočívadle Stupava na 47. kilometri Zelená vlna

Na diaľnici D2 sa stala dopravná nehoda, keď sa zrazil kamión s dodávkou.

Nehoda sa stala vo štvrtok v skorých ranných hodinách na úseku D2 pred odpočívadlom Stupava smerom z Malaciek na 48. kilometri. NaZahori.sk informovalo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

 Hasiči prieskumom na mieste zistili, že pri závažnej nehode sa zranilo šesť osôb, z toho dve ťažko. Hasiči jednu osobu vyslobodili z vozidla pomocou vyslobodzovacieho hydraulického náradia, všetkým zraneným osobám poskytli v spolupráci so záchranármi predlekársku prvú pomoc a zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru.

Na mieste nehody ďalej zasahovali policajti a Národná diaľničná spoločnosť.

Podľa dostupných informácií z miesta dopravnej nehody prechádzal vodič na dodávke Mercedes Sprinter (MPZ Maďarsko) s prívesným vozíkom po diaľnici D2 v smere do Bratislavy, pričom v úseku km 48 z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do pred ním idúcej dodávky Opel Vivaro (MPZ Maďarsko), v ktorej sa nachádzalo 6 osôb. "Po náraze skončila dodávka Opel v priekope. Na miesto sa ihneď dostavili všetky záchranné zložky. Posádka z dodávky Opel bola prevezená do bratislavských nemocníc," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Miháliková.

Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholu u vodiča dodávky Mercedes vylúčené, na zistenie prítomnosti alkoholu u vodiča dodávky Opel, bol nariadený odber krvi. Diaľnica D2 je v súčasnosti neprejazdná z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov. Dopravní policajti vykonávajú odklon dopravy v smere do Bratislavy cez Lozorno. Presné príčiny, okolnosti a miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. 

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave v tejto súvislosti opätovne pripomína všetkým účastníkom cestnej premávky, aby dôsledne dodržiavali pravidlá cestnej premávky, nepreceňovali svoje schopnosti, plne sa venovali vedeniu vozidla, a sledovali situáciu v cestnej premávke.  

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 27 september 2018 08:57

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.