Malacky: Rekonštrukcia expozície v kryptách

Malacky: Rekonštrukcia expozície v kryptách

Krypty pod františkánskym kostolom sú po kaštieli druhou najnavštevovanejšou pamiatkou v Malackách. S obľubou ich spoznávajú všetky generácie, od najmenších škôlkárov až  po seniorov.

Krypty vyhľadávajú aj zahraniční návštevníci, túto sezónu ich navštívili turisti nielen z európskych krajín, ale aj z ďalekej Kanady, Nového Zélandu či Taiwanu. 

Krypty nie sú iba pálffyovským pohrebiskom, ale sú tu pochovaní aj členovia františkánskeho rádu a niektorí významní občania mesta. Hrobky boli zrekonštruované v rokoch 1993-1994 a v súčasnosti sú vysunutou expozíciou Múzea Michala Tillnera. Slúžia aj ako lapidárium historických sôch z mesta. Keďže pracovníci múzea nazhromaždili množstvo nových poznatkov o histórii krýpt a každý rok sa počet návštevníkov zvyšuje, zastaranú expozíciu bolo potrebné zmodernizovať a doplniť ju o nový a pútavý materiál zodpovedajúci nárokom 21. storočia. Bol zakúpený nový mobiliár a expozíciu doplnili nové informačné panely schopné odolávať vlhkosti. Prehliadku krýpt dopĺňa projekcia starých fotografií, ktoré obohacujú a spestrujú výklad sprievodcu. Múzeum Michala Tillnera vydalo novú brožúru o tejto pamiatke. 

Rekonštrukcia expozície v kryptách bola financovaná z  dotácie Bratislavského samosprávneho kraja.

Text a foto: MCK

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 16 január 2020 11:54

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.