VIDEO: Ráno ukradol vozidlo v obci Marianka, o hodinu už bol v rukách polície

VIDEO: Ráno ukradol vozidlo v obci Marianka, o hodinu už bol v rukách polície

"Mokrí banditi" v nedeľu 21.6.2020 skončili v rukách polície. NaZahori.sk o tom informovala Veronika Martiniaková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Bratislavskí dopravní policajti v nedeľu 21. 6.2020 v čase krátko pred 06:30 h vykonávali odklon dopravy v súvislosti so zaplavením podjazdu na Gagarinovej ulici v Bratislave, keď spozorovali osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio. Toto osobné motorové vozidlo sa za zvýšenej rýchlosti blížilo k uvedenej uzávere, pričom mu službukonajúca hliadka PZ dávala pokyn na zastavenie.

Vodič osobného motorového vozidla na výzvu policajtov nereagoval a uzáveru aj napriek pokynu policajtov obišiel.  Následne vodič nezvládol riadenie, narazil do dopravného značenia a v dôsledku mokrej vozovky a jeho vysokej rýchlosti dostal tzv. aquaplaning. Jeho bezohľadná jazda bola ukončená až na základe zaplavenia vozidla vodou. 

Po zlyhaní motora osobného motorového vozidla, muž sediaci na miesto vodiča vystúpil z auta a následne dobrovoľne pristúpil k hliadke, pričom jej tvrdil, že osobné motorové vozidlo zn. Renault Clio nešoféroval. Následne z uvedeného vozidla vystúpili ešte dve osoby. Na miesto bola privolaná ďalšia hliadka dopravných policajtov.

Následnou policajnou lustráciou bolo zistené, že po osobnom motorovom vozidle zn. Renault Clio je vyhlásené pátranie. K jeho odcudzenie malo dôjsť dnes 21.06.2020 v čase okolo 05:30 h a to priamo zo súkromného pozemku v obci Marianka. 

Nakoľko vzniklo dôvodné podozrenie zo spáchania prečinu krádeže, hliadka PZ sa rozhodla osobu sediacu na mieste vodiča obmedziť na osobnej slobode. Keďže muž kládol aktívny odpor a vzniklo dôvodné podozrenie že sa pokúsi o útek, boli voči nemu za prísneho dodržania zákonných podmienok použité donucovacie prostriedky. 

"Následne boli traja muži eskortovaní k realizácií ďalších procesných úkonov na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní potrebných kriminalistických úkonov bude odcudzené motorové vozidlo vrátené majiteľovi. Vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči trom mužom je predmetom vyšetrovania," doplnila krajská hovorkyňa.

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 21 jún 2020 16:55

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.