Tip na víkend: Záhoráckym expresom na „Bagete“ z Bratislavy do Záhorskej Vsi

Tip na víkend: Záhoráckym expresom na „Bagete“ z Bratislavy do Záhorskej Vsi

Motorový vlak 2 x 813+913 „Bageta“ Motorový vlak 2 x 813+913 „Bageta“ OZ Veterány.eu

Ak hľadáte tip na strávenie najbližšieho víkendu, dávame do pozornosti možnosť zviezť sa v sobotu 26. septembra 2020 mimoriadnym motorovým vlakom za kultúrou a krásami dolného Záhoria.

Jazda motorovým vlakom 2 x 813+913 „Bageta“ začína o 8.30 h na hlavnej stanici v Bratislave. Záhorácky expres odvezie cestujúcich za turistickými zaujímavosťami dolného Záhoria. Vo Vysokej pri Morave návštevníkov zaujme napríklad barokový kostol svätého Andreja postavený v 60-tych rokoch 17. storočia.

V Záhorskej Vsi bude možné navštíviť expozíciu Uhranského múzea, prejsť si náučný chodník alebo sa previezť kompou do rakúskeho Angernu. I keď cez obce prechádza významná medzinárodná cyklotrasa EuroVelo 13, upozorňujeme, že preprava bicyklov vo vlaku je obmedzená.

Nadšenci vojenskej histórie sa môžu vydať po stopách Česko-slovenského pohraničného opevnenia vybudovaného v druhej polovici 30-tych rokov minulého storočia. Železničných cestovateľov však určite potešia plánované fotozastávky v jednotlivých staniciach na trase podľa cestovného poriadku,“ informoval za organizátorov predseda Občianskeho združenia (OZ) Veterány.EU Jaroslav Filo.

Pestrý sprievodný program pre malých i veľkých

Súčasťou jazdy vlakom je aj pestrý sprievodný program v jednotlivých obciach. Na železničnej stanici v Zohore je pre cestujúcich pripravené vystúpenie speváckeho súboru Enem tak z Lozorna. Vo Vysokej pri Morave privíta návštevníkov zmiešaný spevácky zbor Hochštetňan. Chýbať nebude ani obecný stánok s občerstvením a suvenírmi. V koncovej stanici Záhorská Ves sa zase predstaví folklórna skupina Uhranka.

Kyvadlové jazdy nielen pre miestnych obyvateľov

Počas dňa budú vypravené dva páry mimoriadnych vlakov zo Záhorskej Vsi do Zohora a späť s odchodom o 10.50 a 12.50 h (späť o 11.20 a 13.20 h) pre miestnych obyvateľov a širokú verejnosť. Cestujúci tak môžu vystúpiť napríklad vo Vysokej pri Morave, spraviť si prehliadku obce a ďalším spojom pokračovať do Zohora, alebo Záhorskej Vsi. Cestovný poriadok Záhoráckeho expresu je prispôsobený príchodom a odchodom pravidelných vlakov v Zohore.

Spiatočný lístok stojí 12 eur, deti od 6 do 15 rokov a dôchodcovia nad 70 rokov zaplatia polovicu. Deti do 6 rokov platia symbolické cestovné 0,50 eura a preprava bicykla je 1,50 eura. Cestovné lístky sa predávajú priamo vo vlaku, na železničných staniciach Bratislava – hlavná stanica a Záhorská Ves aj pred nástupom do vlaku. Preprava vo vlaku je možná prekrytím horných dýchacích ciest rúškom, alebo šatkou.

Jesenné jazdy vlakom do najzápadnejšej obce na Slovensku pripravilo OZ Veterány.EU v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, obcami Zohor, Vysoká pri Morave, Záhorská Ves a MAS Dolné Záhorie. „Vypravenie mimoriadneho vlaku do Záhorskej Vsi je príležitosťou na podporu domáceho cestovného ruchu. Miestna samospráva aj v čase prísnych protiepidemiologických opatrení pripravila pre cestujúcich zaujímavý sprievodný program. Veríme, že verejnosť táto akcia zaujme a svojou účasťou podporia iniciatívu miestnych samospráv za obnovenie sezónnych vlakov do Záhorskej Vsi,“ doplnil Filo.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 21 september 2020 12:01

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.