Primátor Malaciek J. Říha: Štát ukázal v prípade urgentu v Malackách svoju nemohúcnosť

Primátor Malaciek J. Říha: Štát ukázal v prípade urgentu v Malackách svoju nemohúcnosť

Primátor mesta malacky Juraj Říha Primátor mesta malacky Juraj Říha FB

Podľa slov primátora mesta Malacky Juraja Říhu štát ukázal svoju nemohúcnosť tým, že urgent v Malackách nechal napospas osudu Bratislavskému samosprávnemu kraju, ktorý ho nemá ani v kompetencii. Informoval o tom primátor na sociálnej sieti.

Je mi ľúto, že sa kraj a doterajší poskytovateľ Nemocničná, a.s. nedohodli na výške navýšenia finančnej odmeny, ktorá pre narastajúce platy v zdravotníctve nebola pre kraj udržateľná. Kraj sa rozhodol pre pokles svojich príjmov ukončiť zazmluvnenú službu, pritom oceňujem, že vedenie kraja urobilo maximum pre dosiahnutie dohody a doteraz financovalo službu pre región,“ uviedol primátor.

Môžem si myslieť o krokoch ministerstva zdravotníctva všeličo, ale skutočnosť, že sa zrejme chystá nový urgent pre nemocnicu v Boroch, ma neprekvapuje. Pritom dôvodom nepodpory pre urgent v Malackách má byť blízkosť Bratislavy, ale samotné Bory sú priamo v Bratislave. Za nehoráznosť považujem už len to, že ministerstvo ani len neodpovedalo predsedovi kraja na jeho list k prevzatiu urgentu,“ informoval Říha.

Ako doplnil, štát sa rozhodol napĺňať svoju stratifikáciu nemocníc v praxi. „Viem pochopiť prekážku, že menšie nemocnice nedokážu poskytnúť komplexnú starostlivosť, a preto sa má na celom Slovensku koncentrovať zdravotná starostlivosť vo väčších sídlach. Okres Malacky sa však nekončí hranicami nášho mesta, ale pokračuje až po Závod. Budeme preto ďalej žiadať informácie, ako plánuje kraj a najmä štát zabezpečiť dopravnú službu, ktorá má transportovať pacientov na Kramáre. Tie majú od 1. januára 2021 prebrať celé územie a snáď sú na to vôbec pripravené, pretože ide o ľudské zdravie a život,“ poukázal primátor Malaciek.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 29 september 2020 09:30

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.