VIDEO: Podgurážený vodič unikal policajtom až do Marianky

VIDEO: Podgurážený vodič unikal policajtom až do Marianky Featured

Autentické foto Autentické foto zdroj: video KR PZ v BA

Polícia zasahovala v ranných hodinách proti vodičovi, ktorý pod vplyvom alkoholu nezastavil policajnej hliadke a unikal až do obce Marianka v okrese Malacky.

NaZahori.sk o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Polícia spozorovala v stredu 27. januára 2021 krátko pred 1.30 h v Záhorskej Bystrici v rámci hliadkovej služby vozidlo Volkswagen Polo, ktoré sa pohybovalo s rozsvietenými diaľkovými svetlometmi na plne osvetlenej vozovke.

Toto vozidlo chceli policajti  zákonným spôsobom zastaviť, avšak vodič náhle zvýšil rýchlosť a hliadke chcel uniknúť. „Na opakované výzvy k zastaveniu vodič nereagoval, pričom počas úniku riskantnou jazdou vo vysokej rýchlosti ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a nerešpektoval dopravné značenia,“ uviedol Szeiff.

Policajti vozidlo prenasledovali až do obce Marianka, kde vozidlo narazilo do brány rodinného domu a prevrátilo sa na strechu. „Policajti 28-ročného vodiča vytiahli z vozidla a poskytli mu prvú pomoc. Vodič, ktorý javil známky požitia alkoholu bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky, tá skončila s výsledkom 0,55 mg/l vydychovaného vzduchu. To predstavuje 1,15 promile,“ doplnil krajský policajný hovorca.

Nakoľko vodič pri dopravnej nehode utrpel zranenia, bol privolanou rýchlou zdravotnou pomocou (RZP) prevezení do jednej z nemocníc na ošetrenie. 

Vyšetrovaním ďalších okolností tohto prípadu, ako aj vyvodením trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičovi sa v súčasnej dobe zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Malackách.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 27 január 2021 12:01

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.