V Stupave začali revitalizáciu Pivovarského rybníka v parku

V Stupave začali revitalizáciu Pivovarského rybníka v parku Featured

V Stupave začali revitalizáciu Pivovarského rybníka v parku V Stupave začali revitalizáciu Pivovarského rybníka v parku Mesto Stupava

V Stupave sa začali venovať revitalizácii Pivovarského rybníka v parku. Ide o pôvodný rybník, ktorý bol aktuálne zanesený bahnom a nevyužívaný. Cieľom je v tejto lokalite pre návštevníkov pripraviť nové atraktívne miesto na vychádzky a stretnutia.

Aktuálne sa uskutočňuje v spolupráci s Vodohospodárskym podnikom odstraňovanie nánosov z dna rybníka, rovnako aj čistenie prítokového kanála. "Následne budú realizované terénne úpravy a vyrovnanie po mechanizmoch. V rámci prác boli odstránené dve náletové dreviny, ktoré sa nachádzali priamo v koryte potoka. Bude potrebné odstrániť ešte dva odumreté suché stromy," informuje mesto.

Počas nasledujúcich týždňov mesto upraví aj brehy rybníka, vybetónuje nový prepad z rybníka do potoka a zároveň upraví okolie. "Nezabúdame ani na revitalizáciu lavičiek, doplnenie smetného koša, ošetrenie priľahlých drevín, podľa možností zrealizuje aj okrasnú výsadbu v jazere či okolí," doplnilo mesto. Stupava predpokladá ukončenie prác na jar 2021.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 31 január 2021 11:13

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.