Video: Dušan Statelov chce pre vyhrážky ukončiť starostovanie v obci Marianka

Video: Dušan Statelov chce pre vyhrážky ukončiť starostovanie v obci Marianka Featured

Cez víkend úmyselne podpálili stajňu koňa Cez víkend úmyselne podpálili stajňu koňa

Starosta obce Marianka v okrese Malacky na Záhorí Dušan Statelov sa chce vzdať mandátu pre opakované vyhrážky.

Uviedol to Statelov na sociálnej sieti a vo videu obce Marianka.

Príhovor D. Statelov

Cez víkend úmyselne podpálili stajňu 

"Zobudil nás dymový hlásič, ktorý spustil alarm. Namontovali sme ho potom ako nám zhorelo auto. Podľa zistení kriminalistov naliali páchatelia akcelerátor priamo do stajne. O 4:14 prišli hasiči, ktorí už mohli len uhasiť kompletne zhorenú stajňu. Iba náhodou v nej nebol zavretý kôň. Hrozilo zapálenie aj susedného domu a elektrickej skrine elektrární," informuje na FB Statelov. 

Po podpálení auta zvažoval odstúpenie 

"Bral som to ako vyhrážku aby som odstúpil. Zotrval som jedine vďaka očakávaniu, že páchatelia budú odhalení a potrestaní. Bohužiaľ sa tak nestalo. Po tom nasledovali ďalšie formy zastrašovania, ako atrapa bomby počas plesu (tiež nenájdený páchateľ). Niekoľko výhražných sms-iek manželke, ktoré sú nepublikovateľné (tiež nenájdení páchatelia, prokurátor zastavil vyšetrovanie).Pochopil som že všetko čo sa tu v obci okolo mňa deje je  psychický nátlak aby som rezignoval. Od jari pociťujem niečo zlé v našej komunite. Začalo to požiadavkou rodičov na otvorenie 5. ročníka a ich nespokojnosťou, že som im nevyhovel, hoci som sa snažil (pán Hasoň aktívne obvolával rodičov). Jednoducho v Exercičnom dome to podľa hygienikov nebolo možné. Tiež som sa snažil čiastočne  vyriešiť kapacitu škôlky kúpou rodinného domu (poslanci boli proti). Následne som riešil projekty prestavby kuchyne v škole, kde sa varilo nelegálne od r.2008. Zároveň som vyrokoval zmluvu s Cirkvami, ktorú niektorí poslanci odmietli," spresnil starosta.

Vzdanie sa mandátu starostu

"Nemám dôvod zotrvávať vo funkciu starostu za týchto podmienok, a obhajovať verejný záujem. Považujem všetko čo sa deje za koordinovaný útok na moje odstúpenie. Treba si položiť otázku, kto bude z tohoto profitovať. Pretože vládne bezprávie a ani jeden z trestných činov sa nevyšetril sa vzdám v najbližšom čase mandátu. Po dohode s mojím zástupcom oznámim presný termín aby mohol úrad prevziať," doplnil Statelov.

zdroj: www.marianka.sk

 

V Marianke horelo auto starostu

archív

V stredu 16. 1.2019 nadránom starostovi obce Marianka Dušanovi Statelovi (nezávislí) zhorelo auto, podľa zistení polície a hasičov išlo o úmysel. 

Úmyselné podpálenie auta môže byť reakciou na boj proti neregulovanej výstavbe a oznámenie o štátnom stavebnom dozore, ktoré stavebný úrad v Marianke na Záhorí poslal v predchádzajúcich dňoch stavebníkom.

Viac tu: https://www.nazahori.sk/malacky/item/1926-v-marianke-horelo-auto-starostu-moze-suvisiet-s-developermi

a tu: https://www.nazahori.sk/index.php/malacky/item/1917-v-marianke-horel-mercedes-pravdepodobne-umyselnym-konanim

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 01 február 2021 16:27

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.