Mesto Malacky pripravuje nájomné byty pre učiteľov a lekárov

Mesto Malacky pripravuje nájomné byty pre učiteľov a lekárov Featured

Rekonštrukcia Rekonštrukcia fotky: JŘ FB

Mesto Malacky spustilo rekonštrukciu priestorov, aby tak  pripravilo ďalších 9 nájomných bytov na podporu učiteľov a lekárov.

K 130-tim mestským nájomným bytom v Malackách už čoskoro pribudnú ďalšie. Rekonštrukciou vznikne 8 dvojizbových bytov  a jedna garsónka.

" Ak chceme byť dlhodobo úspešní k získavaniu odborných zamestnancov do nášho mesta, musíme priložiť aj my ruku k dielu. Povedzme si úprimne, medzi prvými lekármi potrebujeme vytvoriť ponuku pre pediatrov, kde je vzhľadom na vek tých súčasných veľmi neistá budúcnosť," informuje na sociálnej sieti primátor Malaciek Juraj Říha.

Celé jedno podlažie v obytnom dome na Mierovom námestí dostáva novú tvár. Pôvodne ho využívalo Mestské centrum sociálnych služieb, avšak po rozšírení jeho sídla na Ulici 1. mája sa tieto priestory, ktoré vlastní mesto, uvoľnili.

Ako informoval Útvar strategického rozvoja Mestského úradu v Malackách, v rámci rekonštrukcie sa kompletne vymení elektroinštalácia a hygienické zariadenia (sprchy, WC, umývadlá, obklady, dlažby), steny budú vystierkované a vymaľované, pôvodnú PVC podlahu nahradí laminátová, namiesto starých kuchynských liniek sa nainštalujú nové (vrátane sklokeramickej dosky), vymenia sa digestory, drezy či interiérové dvere, zrenovujú sa radiátory, pribudne LED osvetlenie. Súčasťou prác je aj rekonštrukcia prístupovej chodby k bytom a montáž sadrokartónového kazetového stropu na zakrytie kabeláže. 

Rekonštrukcia si vyžiada náklady 102 tisíc € z rozpočtu mesta a mala by trvať do konca marca.  

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 09 február 2021 16:36

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display