Starosta Marianky D. Statelov odstúpil z funkcie

Starosta Marianky D. Statelov odstúpil z funkcie Featured

Dušan Statelov Dušan Statelov

Dušan Statelov sa rozhodol ukončiť svoje pôsobenie na poste starostu obce Marianka. Jeho miesto bude do doplňujúcich volieb zastávať poslanec Eugen Jeckel.

Moja snaha naprávať škody a chyby spôsobené minulými vedeniami obce a stavebného úradu narazila na odpor a neochotu developerov. Takisto však prekvapujúco naráža na negatívne pôsobenie štátnych inštitúcií, ktoré účinne negujú snahy obce o reguláciu výstavby. Či už nadriadený stavebný úrad, prokuratúra a pod,“ uviedol Statelov.

Ako uviedol, za snahu o nápravu som bol „odmenený“ vyhrážkami. „Tie začali už po piatich týždňoch vo funkcii starostu úmyselným podpálením auta. Doteraz sú páchateľ aj objednávateľ neznámi. Vyhrážky trvali v rôznej forme celé dva roky. K tomu sa v poslednom roku pridala prudká zmena postoja niektorých poslancov voči developerom aj štvavá antikampaň na sociálnych sieťach,“ informoval bývalý starosta.

Zo svojej funkcie sa Statelov rozhodol odstúpiť na konci januára, potom, ako mu v noci niekto podpálil konskú stajňu. V priebehu dvoch rokov to bol už druhý podobný útok na jeho majetok, približne päť týždňov po zvolení mu niekto podpálil auto. Vinníka polícia nenašla.

Polícia v reakcii na januárový incident a nátlak predstaviteľov samospráv oznámila, že na Krajskom riaditeľstve Policajného zboru v Bratislave bude zriadená pracovná skupina. Národná kriminálna agentúra (NAKA) a bratislavská kriminálna polícia sa budú zaoberať útokmi, akým čelil Statelov.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 12 marec 2021 09:14

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.