Pre požiar stodoly v obci Marianka padli prvé obvinenia!

Pre požiar stodoly v obci Marianka padli prvé obvinenia! Featured

Zdroj: Reprofoto youtube / Dusan Statelov Zdroj: Reprofoto youtube / Dusan Statelov

Policajti Bratislavskej krajskej kriminálky objasnili vďaka intenzívnemu vyšetrovaniu ako aj cieľavedomej operatívno-pátracej činnosti okolnosti požiaru stodoly, ku ktorému došlo koncom januára v obci Marianka. 

NaZahori.sk o tom informuje Michal Szeiff, hovorca KR PZ v Bratislave.

Vyšetrovateľ policajného zboru začal dňa 31.01.2021 trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci, avšak v priebehu vyšetrovania bolo jednoznačne preukázané, že skutok bol spáchaný v súvislosti s výkonom funkcie starostu obce Marianka Ing. Dušana Statelova. Z uvedeného dôvodu došlo k zmene právnej kvalifikácie a vyšetrovateľom krajskej kriminálky bolo dňa 31. 03. 2021 vznesené obvinenie z trestného činu útoku na verejného činiteľa spáchaného formou účastníctva (ako objednávateľ) 61-ročnému Kamilovi B. z Bratislavy a obvineniu z trestného činu útoku na verejného činiteľa spáchaného formou účastníctva (ako organizátor) 35-ročnému Romanovi B. z Bratislavy. 

Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie mali obvinení muži v priebehu mesiaca november 2020 zabezpečiť viaceré osoby, ktoré mali byť ubytované v lokalite nových neskolaudovaných domov v obci Marianka. Tieto osoby mali za finančnú odmenu, stravu a alkohol určitý čas bývať v týchto domoch, správať sa hlučne, dopúšťať sa vandalizmu  a výtržníctiev za účelom donútenia v tom čase pôsobiaceho starostu obce Marianka Ing. Dušana Statelova, k vydaniu kolaudačných rozhodnutí na predmetné domy. Nakoľko však k splneniu požadovaného zámeru nedošlo, obvinený Roman B. navrhol ďalší útok na starostu vo forme spôsobenia požiaru na jeho súkromnom majetku, ktorý bol situovaný v bezprostrednej blízkosti jeho rodinného domu. Následne dňa 31.01.2021 krátko pred 04.00 h doposiaľ neznámi páchatelia podpálili drevenú stodolu, ktorá bola jeho súkromným majetkom a v ktorej bol v tom čase uskladnený rastlinný materiál ako aj iné predmety. Spôsobeným požiarom našťastie nedošlo k poškodeniu iného majetku, ani k zraneniu osôb taktiež k zraneniu koňa ustajneného v stodole. Následkom však bolo totálne zhorenie uvedenej stodoly ako aj vecí v nej uskladnených. Škoda, ktorá bola v tomto prípade spôsobená požiarom bola vyčíslená na 56.186 ,- €. 

Za uvedené konanie hrozí obvineným mužom v prípade preukázania viny v zmysle zákona trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. 

V súvislosti s týmto prípadom bola operatívno-pátracia činnosť bratislavskej krajskej kriminálky zameraná i na inú trestnú činnosť, na ktorej participovali záujmové osoby. V rámci neskorších procesných úkonov došlo začiatkom mesiaca Marec 2021 v priebehu policajnej akcie s názvom KARMA k vykonaniu troch domových prehliadok, prostredníctvom ktorých boli zaistené omamné a psychotropné látky, anabolické látky, zbrane a strelivo ako aj ďalšie veci pochádzajúce alebo súvisiace s inou trestnou činnosťou. 

Cieľom týchto úkonov bolo okrem iného aj zabezpečenie  významných informácií a dôkazov, ktoré boli následne využité na objasnenie založeného požiaru. 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 01 apríl 2021 20:16

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.