Začalo posudzovanie diaľničnej križovatky D2 Studienka

Začalo posudzovanie diaľničnej križovatky D2 Studienka Featured

zdroj foto: FB JŘ zdroj foto: FB JŘ

Začalo posudzovanie novej diaľničnej križovatky D2 Studienka. Informuje o tom informačný portál MŽP SR - enviroportál.

Účelom je výstavba mimoúrovňovej križovatky diaľnice D2 a cesty II/590 v katastrálnom území mesta Malacky.

"Týmto vyvrcholí naša snaha o kompletný odklon celej tranzitnej dopravy cez stred Malaciek zo spádového smeru od Veľkých Levár a Studienky na diaľnicu. Manažovanie tak rozsiahleho cieľu, akým je riešenie tranzitnej dopravy, som si vzal do mojej priamej primátorskej agendy. Po desaťročiach nekonečných diskusií sme konkrétnymi krokmi dosiahli historický posun," vyjadril sa na sociálnej sieti primátor Malaciek Juraj Říha.

Diaľničná križovatka D2 - Rohožník je už ďalej, a to vo fáze prípravy samotnej projektovej dokumentácie k povoľovaciemu konaniu. A tretia malacká diaľničná križovatka sa aktuálne vydala k posúdeniu vplyvov na životné prostredie.

Účelom a cieľom predkladaného zámeru je posúdenie diaľničnej mimoúrovňovej križovatky Studienka, jej posúdenie, vyhodnotenie a výber najvhodnejšieho riešenia z hľadiska technického, dopravného, ekonomického a environmentálneho. Križovatka Studienka bude riešiť napojenie cesty II/590 na diaľnicu D2 s rešpektovaním existujúceho šírkového usporiadania diaľnice D2 na kategóriu D26,5/120. Mesto Malacky je na diaľnicu D2 napojené križovatkou D2 Malacky.

Ide o križovatku s cestou II/503. Okrem cesty II/503 je umožnený priamy vstup do mesta po ceste I/2, II/590 a III/1113, ktoré prechádzajú intravilánom mesta. Príjazd z uvedených ciest na diaľnicu je možný iba cez intravilán mesta. Ako bolo vyššie uvedené, možnosť napojenia cesty III/1113 z Rohožníka na diaľnicu D2 bude riešený križovatkou D2 Rohožník (predpokladané sprevádzkovanie v roku 2026), čím sa odkloní tranzitná doprava z intravilánu mesta a odľahčí sa ul. Duklianskych hrdinov a intravilánový úsek ciest II/590 a II/503. Podobný pozitívny prínos sa očakáva od križovatky D2 Studienka spolu s prepojením ciest I/2 a II/590.

Viac tu: https://www.enviroportal.sk/sl%3C/eia/detail/dialnica-d2-krizovatka-studienka

"Aby nás zatiaľ príprava diaľničnej križovatky pri Moteli M nebrzdila, ako prvá by sa postavila obchvatová komunikácia od Levárskej cesty s napojením na cestu zo Studienky. Na túto časť bude projektová dokumentácia riešená samostatne, čo výrazne urýchli aj samotnú realizáciu. A som presvedčený, že po boku župana Juraja Drobu je severný obchvat konečne na dohľad," dopnil malacký primátor na FB. 

zdroj: www.enviroportal.sk

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 28 apríl 2021 10:31

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.