Ako v akčnom filme sa cítili Levárčania, zažili poriadnu naháňačku

Ako v akčnom filme sa cítili Levárčania, zažili poriadnu naháňačku Featured

Polícia zasahovala proti nebezpečnému vodičovi v obci Malé Leváre. Polícia zasahovala proti nebezpečnému vodičovi v obci Malé Leváre. Polícia SR

Pri bežnej kontrole policajti obvodného oddelenia Policajného zboru Malacky v stredu 16. júna 2021 krátko pred 21:00 h v rámci svojej bežnej hliadkovej činnosti spozorovali na Záhorskej ulici v Malackách vodiča osobného motorového vozidla zn. Alfa Romeo.

O tomto vozidle mala službukonajúca hliadka vedomosť, že ho užíva osoba, ktorá má udelený platný zákaz činnosti viesť všetky vozidlá. Z uvedeného dôvodu sa ho rozhodla skontrolovať. Predpísaným spôsobom použila  výstražné svetelné a zvukové znamenia. „Vodič však na policajnú výzvu nereagoval, naopak s vozidlom začal zrýchľovať. Pokračoval na Bernolákovu ulicu a následne na ulicu Cesta Mládeže, kde šialenou jazdou ohrozoval všetkých účastníkov cestnej premávky,“ informovala polícia.

Službukonajúci policajti ho niekoľkokrát aj prostredníctvom megafónu vyzvali, aby ukončil svoju jazdu. „Vodič napriek tomu viac ako 200 – kilometrovou rýchlosťou pokračoval v smere na obec Veľké Leváre. Pri takej rýchlosti mal navyše vytláčať ostatné vozidlá z  jazdného pruhu. Policajné prenasledovanie pokračovalo aj potom, čo sa vodič vrútil do obce Malé Leváre. Namieril si to k jednému z rodinných domov, kde sa mali nachádzať osoby, ktoré sa snažili hliadke znemožniť prenasledovanie vozidla. Stavali sa do jazdnej dráhy policajného auta a jedna z týchto osôb mala doposiaľ nezisteným predmetom, pravdepodobne kameňom, rozbiť sklenenú výplň okna na policajnom vozidle, pričom tento predmet mal zasiahnuť službukonajúceho policajta do oblasti hlavy,“ uviedla polícia.

V tom čase sa na miesto dostavili aj ďalšie policajné posily. Muž nakoniec svoju jazdu ukončil pred jedným z rodinných domov, kde bol hliadkou obmedzený na osobnej slobode. „V zmysle zákona boli voči vodičovi, ako aj voči osobe, ktorá sa snažila zabrániť policajnému prenasledovaniu, použité donucovacie prostriedky, nakoľko obidvaja muži kládli aktívny odpor a vulgárne nadávali príslušníkom policajného zboru,“ doplnila polícia.

Na miesto sa dostavila aj pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí zraneného policajta ošetrili a odporučili mu postúpiť ďalšie lekárske ošetrenie v nemocnici. Vodič bol následne eskortovaný do jednej z bratislavských nemocníc, kde sa mal podrobiť odberu krvi na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v jeho tele, nakoľko na mieste dychovú skúšku odmietal.

V tejto súvislosti začal vyšetrovateľ policajného zboru trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa a taktiež poverený príslušník polície začal trestné stíhanie pre trestný čin marenia úradného rozhodnutia v súbehu s trestným činom ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 17 jún 2021 14:46

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.