Veľké a Malé Leváre spája nová cyklotrasa

Veľké a Malé Leváre spája nová cyklotrasa Featured

Cyklotrasa spájajúca obce Veľké Leváre a Malé Leváre Cyklotrasa spájajúca obce Veľké Leváre a Malé Leváre BSK

V stredu 23. júna 2021 bol slávnostne otvorený úsek cyklotrasy medzi obcami Veľké Leváre a Malé Leváre v dĺžke 3,313 kilometra.

Projekt cyklotrasy rieši trasu spájajúcu obce Veľké Leváre a Malé Leváre, vrátane dopravného značenia. Základným cieľom je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy, predovšetkým cyklistickej dopravy na celkovom počte prepravených osôb medzi obcami.

Projekt je tvorený tromi hlavnými aktivitami - cyklistické komunikácie, doplnková cyklistická infraštruktúra a budovanie prvkov upokojovania dopravy. Cieľovou skupinou predkladaného projektu sú predovšetkým obyvatelia oboch obcí  ale aj ďalší priaznivci cykloturistiky.

Cyklodoprava je zdravá, ekologická a je to výborná alternatíva k preplneným cestám. Aby však čo najviac ľudí presadlo na bicykel, potrebujeme mať bezpečné a pohodlné cyklotrasy. Nová cyklotrasa medzi obcami Veľké a Malé Leváre spojí železničnú stanicu a autobusové zastávky. „Aktuálne pracujeme na ďalších dopravných projektoch, za najdôležitejší považuje vybudovanie prestupného terminálu na železničnej stanici, ktorý doplní a ešte viac zvýznamní  funkciu vybudovanej cyklotrasy. Projekt vybudovania cyklotrasy bol financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu,“ uviedla obec Veľké Leváre.

Okrem skvelej spolupráce spája oddnes tieto obce aj nová cyklotrasa. Trasa je nielen pekná, ale aj potrebná, pretože bude slúžiť deťom aj pracujúcim na presun k vlakovej stanici vo Veľkých Levároch. Preto sme si dali mimoriadne záležať na bezpečnosti a celá cyklotrasa je osvetlená. Projekt bude pokračovať budovaním moderného prestupného terminálu. Takto si predstavujem budúcnosť dopravy v kraji – kvalitná železničná doprava a poprepájané cyklotrasy. A špeciálne na Záhorí máme rozpracovaných cykloprojektov viac. Držím palce všetkým šikovným starostom, župa im bude s radosťou partnerom,” povedal na otvorení cyklotrasy župan Juraj Droba.

fotky: zdroj: BSK

Ďalšie cykloprojekty na Záhorí, ktoré sa budujú alebo pripravujú

Cyklomost medzi obcami Vysoká pri Morave a Marchegg

Cyklotrasa v Malackách je pred realizáciou

V Malackách sa chystá aj ďalšia na trase Pezinská – Priemyselný park

Pripravujú sa cykloprojekty Lozorno – Stupava, Marianka – Záhorská Bystrica a Malacky – Rohožník

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 24 jún 2021 13:51

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.