Za spojením klubov z Malaciek a Stupavy je snaha udržať odchovancov na Záhorí

Za spojením klubov z Malaciek a Stupavy je snaha udržať odchovancov na Záhorí Featured

Záhoráci Stupava/Malacky Záhoráci Stupava/Malacky

Cieľom nového hádzanárskeho klubu Záhoráci Stupava/Malacky je pozdvihnúť úroveň hádzanej v regióne a vytvoriť odchovancom lepšie podmienky na napredovanie. Uviedol to manažér a zároveň tréner tímu Rudolf Draškovič.

Spoločné družstvo vzniklo potrebou oboch klubov zvýšiť úroveň hádzanej v regióne. Snahou je vytvorenia projektu so zabezpečením profesionálnych podmienok a kvalitnej súťaže, kde budú mať odchovanci možnosť na sebe viac pracovať, aby nemuseli za takýmito podmienkami cestovať do iných klubov.

Podobný model si kluby z Malaciek a Stupavy vyskúšali už na mládežníckej úrovni a prinieslo im to niekoľko úspechov v celoslovenskom meradle. „V minulosti sme spojili dorastenecké družstvá a prinieslo to úspech. Nielen zo športovej stránky, keď sme sa v mladšom doraste stali vicemajstrami, ale vtedy najviac hráčov prešlo aj do mužskej kategórii a neskončili s hádzanou. Bolo to zrejme zásluhou nielen silného ročníka, ale aj tým, že sa o niečo hralo, podmienky boli lepšie a viac ich to motivovalo. Teraz, keď bola pre nový koronavírus pauza v I. lige, veľa hráčov stratilo motiváciu a mohli by sme o nich prísť. Extraliga sa však mohla hrať aj počas pandémie a tak sme sa dohodli s Malačanmi, že do toho pôjdeme spoločne. Platí to aj pre dorastenecké družstvá. Malo by ísť o dlhodobý projekt. Zmluva je podpísaná na štyri roky, potom sa vyhodnotí a rozhodneme, čo ďalej,“ uviedol pre Slovenský zväz hádzanej Draškovič.

Ako ďalej doplnil, nie každý chce byť profesionál a na druhej strane nie každý chce hrať hádzanú amatérsky. „Ambície jednotlivcov sú rozdielne, preto budeme mať dve družstvá - extraligové a prvoligové. Účastníka Niké Handball extraligy povedieme spoločne s Petrom Olšavským, s ktorým si podelíme trénerské úlohy. Máme veľký počet hráčov, tak sme sa rozhodli pre takúto kombináciu. Trénovať budeme dvakrát v Stupave a dvakrát v Malackách. Takisto si budeme striedať aj dejiská ligových zápasov,“ doplnil manažér klubu.

V kádri bude viacero hráčov s extraligovými skúsenosťami. Dres nováčika si bude obliekať aj krídelník a člen mužskej reprezentácie SR Daniel Polák, ktorý v uplynulom období nastupoval na najvyššej domácej úrovni za HKM Šaľa. „Zatiaľ máme hráčov dostatok. Uvidíme, ako sa to vyvinie cez letnú prípravu. Z tých známejších mien spomeniem Mária Prevaja, Romana Valachoviča, Jaroslav Petráša, Patrika Beleša či Mariána Jašša,“ informoval tréner.

Záhoráci Stupava/Malacky začnú svoje účinkovanie v NHE prvý septembrový víkend na palubovke úradujúceho vicemajstra MŠK Považská Bystrice. „Pokiaľ ide o ambície v prvej sezóne, nemal by som veľké oči. Nehovorím, že budeme úplným outsiderom, ale ani netvrdím, že budeme veľkým prekvapením súťaže. Súpisky tímov sa menia, hráčov na trhu nie je veľa. Je to nová situácia. Družstvo skladáme a po troch mesiacoch uvidíme, ako sme konkurencieschopní. Náš káder chceme postaviť predovšetkým na domácich a nie na hráčoch z iných klubov,“ prezradil očakávania a plány do najbližšej sezóny Draškovič.

Nováčik je na nadchádzajúcu sezónu pripravený aj finančného hľadiska. „Spojili sa dva kluby, je tu aj dotácia do Niké ako generálneho partnera súťaže, takže by to malo vyjsť tak, aby sme mali sezónu zabezpečenú. Základ na hráčov a haly máme. Čo sa nám podarí získať navyše, to použijeme na ďalší rozvoj a zlepšenie podmienok,“ doplnil na záver kouč Záhorákov.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 30 jún 2021 20:16

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.