VIDEO: Záhoráci v II. lige bez víťazstva, Rohožník s tesnou prehrou, Skalica s bodom

VIDEO: Záhoráci v II. lige bez víťazstva, Rohožník s tesnou prehrou, Skalica s bodom Featured

V súboji domáci Ján Mizerák (v zeleno-bielom) proti hosťujúcemu hráčovi Adamovi Hanesovi. Zo zápasu 2. kola II. ligy MFK Skalica - Dukla Banská Bystrica 0:0. V súboji domáci Ján Mizerák (v zeleno-bielom) proti hosťujúcemu hráčovi Adamovi Hanesovi. Zo zápasu 2. kola II. ligy MFK Skalica - Dukla Banská Bystrica 0:0. MFK Skalica

V 2. kole druhej najvyššej futbalovej súťaže odohrali obe záhorácke mužstvá vyrovnané súboje. Kým Skalica doma získala bod s Banskou Bystricou, Rohožník po tesnej prehre 1:2 odchádzal z ihriska favorita v Podbrezovej bez bodu.

FK Železiarne Podbrezová – FC Rohožník 2:1 (0:0) TV Huste

FK Železiarne Podbrezová – FC Rohožník 2:1 (0:0)

Góly: 53. Godál, 59. Špyrka – 90+1. Privrel

ŽK: Grendel – Frimmel, Škuta, Ščepka, 365 divákov, rozhodovali: Mano – Galo, Halíček – P. Greško

FK Podbrezová: Ludha – Oravec (41. Bartoš), Pavúk, Špyrka, Ďatko, Grešák (62. Kukoľ), Talakov, Kováčik, Godál, Bakaľa, Galčík (87. Barbora)

FC Rohožník: Kolena – Škuta (85. Ambra), Hitka, Milota (85. Kiss), Frimmel, Pittner, Žilinský (60. Prášek), Privrel, Fila, Bekö (79. Tomovič), Herman

V stretnutí proti nováčikovi mali domáci prevahu. Už v 9. minúte išiel po výkope Ludhu sám na bránku Pavúk, po kontakte s obrancom hostí zakončil vedľa. V 20. minúte Pavúk hlavičkoval po centri Špyrku, ale zaskvel sa gólman Kolena. Na konci prvej polhodiny strieľal z diaľky nepresne Kováčik a krátko po ňom predviedol sólo Galčík, dostal sa až pred brankára, ktorý dobre zasiahol. V rámci 33. minúty sa lopta poodrážala po rohovom kope vo vápne Rohožníka a prekonanému Kolenovi pomohli pred bránkovou čiarou spoluhráči.

Po zmene strán sa domáci dokázali presadiť. Najskôr sa hlavou po rohovom kope trafil Godál a vzápätí aj Špyrka. Druhému gólu predchádzal center zľava, zakončenie Pavúka do žrde. Špyrka si našiel odrazenú loptu a usmernil ju k žrdi. Godál mohol byť v 67. minúte dvojgólový, nariadený pokutový kop ale strelou nad brvno zahodil. Už po niekoľkýkrát neuspel Pavúk, center sprava pretavil na nožničky, pri ktorých sa zaskvel Kolena. Tento mikrosúboj sa zopakoval, tentoraz Pavúk neuspel hlavičkou. Kolena v stretnutí pochytal stopercentných šancí na tri zápasy, Pavúk zahodil viacero tutoviek. V nadstavenom čase znížil Privel a skorigoval na 2:1.
(zdroj: FK Železiarne Podbrezová)

MFK Skalica - MFK Dukla Banská Bystrica 0:0

Žltá karta: 62. Petr, rozhodovali: Čiernik –Štrbo, Kuba, 545 divákov

MFK Skalica: Junas – Nagy, Blažek, Rudzan, Mizerák, Petr, Černek, Hambálek(3. Brigant), Kousal (64. Šebesta), Dnis Baumgartner, Voleský (83. Mášik)

MFK Dukla Banská Bystrica: Hruška –Migaľa, Pišoja, Kupčík, Slaninka (78. Jurčišin), Ľupták, Hanes (67. Šulc), Willwéber (78. Vajda), Richtárech, Kojnok –Polievka (91. Prikryl)

Vo svojom prvom domácom zápase novej sezóny privítali Skaličania lídra tabuľky. V 3. minúte musel tréner domácich Jozef Kostelník vystriedať zraneného Hambálka za Briganta. Ďalšie minúty sa niesli v znamení prevahy domácich, ale šance sa rodili ťažko. Oba priestory pred šestnástkami boli prehustené. Na konci 6. minúty po ľavej strane unikol Baumgartner, ale namiesto prihrávky zvolil nepresnú strelu. Do ďalšej dobrej príležitosti sa v 17. minúte dostal Kousal, ale jeho strela bola veľmi slabá. Už o minútu prišla ďalšia zaujímavá situácia pred brankárom hostí, keď sa výborne uvoľnil Brigant a jeho prudký pas Baumgartner nestihol zasunúť do bránky hostí. Mierny závar pred skalickou bránkou prišiel až 28. minúte po rohovom kope hostí. Hostia sa začali osmeľovať pred koncom prvého polčasu a častejšie sa objavovali na dostrel domácej bránky. V 40. minúte prišla prvá vážnejšia šanca hostí, keď domáca obrana zaváhala, ale skóre sa do konca prvého polčasu nemenilo.

Aj úvod druhej časti patril domácim, ale hostia boli v obrane pozorní. V 53. minúte sa po pravej strane k šestnástke hostí rútil Voleský, ale finálna prihrávka do vápna sa mu nepodarila. Obrovská šanca domácich prišla o 10 minút neskôr, Brigant centroval pred brankára hostí, ale gól z toho nebol. Dobýjanie hosťujúcej bránky pokračovalo a medzitým sa sporadicky hostia objavili na skalickej polovici. V 75. minúte sa hráči Banskej Bystrice dostali pred Junasa, ale skóre sa nemenilo. Obaja tréneri urobili niekoľko zmien v zostavách, ale ani to žiadnemu tímu nepomohlo.
(zdroj: MFK Skalica)

Ohlasy po zápase

Ján Mizerák, hráč MFK Skalica: “Myslím si, že sme boli asi o ten jeden gól lepší. Chceli sme vyhrať, ale nám to nepadlo. Banská Bystrica je dosť nepríjemný súper. Hrali sme s ňou vždy dosť vyrovnanú partiu a tie zápasy sú vždy skoro až na krv. Nevyšlo to a musíme ísť ďalej.

Denis Baumgartner, hráč MFK Skalica: “Obe mužstvá si uvedomovali dôležitosť zápasu, preto i ten výsledok bol bezgólový. Prvý polčas sme tam mali nejaké náznaky, dostali sme sa do šancí. Škoda, že sa nám ich nepodarilo využiť. Druhý polčas už bol taký vyrovnanejší a skončilo to 0:0.

Lukáš Opiela, športový riaditeľ MFK Skalica: “Je to druhé kolo a bol to opatrný zápas z oboch strán. Samozrejme nás trošku mrzí, že sme nedokázali dať gól – máme čo zlepšovať. Spokojnosť je hlavne s tým, že chalani odpracovali zápas tak, ako sa má. Chýbala nám určitá kvalita vo finálnej fáze a verím, že postupom času, keď sa chalani zohrajú, to bude čím ďalej lepšie a lepšie.

(zdroj: Dukla Banská Bystrica)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 02 august 2021 09:22

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.