Print this page

Na leteckých dňoch predstavia Vzdušné sily OS SR takmer všetku techniku Featured

Na leteckých dňoch predstavia Vzdušné sily OS SR takmer všetku techniku zdroj: MLD SIAF

Na medzinárodných leteckých dňoch (MLD) SIAF 2021 sa zúčastní 14 krajín. Podujatie sa po ročnej prestávke spôsobenej pandémiou uskutoční 4. a 5. septembra na letisku Kuchyňa v Malackách.

S účasťou sa ide pomaly ale isto do finále a medzi krajinami, ktoré odprezentujú svoju leteckú techniku, nemôže chýbať aj Slovenská republika. Vzdušné sily Ozbrojených síl (OS) SR sa už tradične postarajú o zábavu nielen na zemi, ale aj vo vzduchu.

Hlavným programovým partnerom je Ministerstvo obrany SR a spolu so Vzdušnými silami OS SR pripravia program pre všetkých návštevníkov MLD SIAF. „Za ich réžie na leteckých dňoch nebudú chýbať profesionálni vojaci, vojenská technika a rôzne pútavé atrakcie pre všetkých fanúšikov Ozbrojených síl SR,“ uviedli organizátori.

Čo sa týka leteckej techniky, tak Vzdušné sily predstavia to najlepšie, čo u nás doma máme. „V rámci Medzinárodných leteckých dní 2021 bude rezort obrany prezentovať prakticky všetku leteckú techniku Vzdušných síl OS SR a tiež statické ukážky ďalšej vojenskej techniky. Na úvodnom prelete budú vrtuľníky Mi-17 a UH-60M, lietadlá C-27J SPARTAN, MiG-29 a L-39,“ informovali Vzdušné sily OS SR.

Ako doplnili, na statickú ukážku plánujú vyčleniť UH-60M, L-410, L-39 a MiG-29. „Dynamické ukážky budú vykonávať vrtuľníky UH-60M a lietadlo C-27J SPARTAN. Diváci sa môžu tešiť na dynamické ukážky lietadiel a na spoločnú ukážku vrtuľníkov UH-60M v spolupráci s 5. plukom špeciálneho určenia,“ uviedli Vzdušné sily OS SR.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 24 august 2021 09:04
Redakcia

Related items