Malacky zažili porovnateľnú turistickú sezónu ako v roku 2020

Malacky zažili porovnateľnú turistickú sezónu ako v roku 2020 Featured

zdroj foto:TIK Malacky / tikmalacky.sk/ zdroj foto:TIK Malacky / tikmalacky.sk/

Mestské pamiatky, kultúrne podujatia ale aj kúpalisko v meste Malacky zaznamenali v tohtoročnej  letnej turistickej sezóne porovnateľnú návštevnosť ako v predchádzajúci rok.

„Najobľúbenejšími pamiatkami v meste sú kaštieľ a krypty pod Františkánskym kostolom. Záujem bol aj o okruhy po mestských pamiatkach zo sprievodcom. V uplynulom týždni sme uskutočnili tradičný divadelný festival spojený s prezentáciou divadla na Hambálku. Do konca roka už veľké podujatia neplánujeme vzhľadom na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu,“ informovala Ivana Kovárová z Turisticko-informačnej kancelárie mesta Malacky.

Mestské športoviská v Malackách ma na starosti príspevková organizácia AD HOC Malacky. „V správe má športovú halu Malina, letné kúpalisko, stolnotenisovú halu, futbalový štadión a športový areál v Zámockom parku. Okrem toho počas zimných prevádzkuje sezónne klzisko v Zámockom parku,“ informoval výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

„Ešte začiatkom roka boli vymenené šatňové skrinky na plavárni a pribudol aj turniketový systém. Ten pribudol aj na letnom kúpalisku a novinkou pred sezónou bola aj tieniaca plachta nad detským bazénom. V športovej hale sme vybudovali funkčnú zónu, ktorá bude slúžiť najmä športovým klubom, ale aj pre skupinové cvičenia verejnosti,“ vymenoval vylepšenia riaditeľ AD HOC Malacky Dušan Rusňák. Ako doplnil, na letnom kúpalisku zaznamenali 16 320 návštev, čo je porovnateľné s priemerom za posledné obdobie a to napriek tomu, že sezóna trvala len dva mesiace.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 30 október 2021 11:40

Malacky - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Malacky - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.