Po emotívnom prejave starostky Košarísk bolo prvé stretnutie s Andrejom Dankom

Po emotívnom prejave starostky Košarísk bolo prvé stretnutie s Andrejom Dankom

Starostka obce Košariská Anna Abramovičová v emotívnom prejave na Bradle / NaZahori.sk Starostka obce Košariská Anna Abramovičová v emotívnom prejave na Bradle / NaZahori.sk

Starostka obce Košariská Anna Abramovičová v emotívnom prejave najprv pri regionálnej spomienke v Košariskách a neskôr aj na celoslovenskej spomienkovej slávnosti pri Mohyle M. R. Štefánika na Bradle poznamenala smerom k štátnym organizáciám, že by mali viac dbať o odkaz M.R. Štefánika.

Príhovor starostky obce Košariská Anny Abramovičovej pri pietnej spomienke 99. výročia tragickej smrti M.R. Štefánika / NaZahori.sk

"M.R. Štefánik je nepochybne takou veľkou osobnosťou našich dejín, že si zaslúži mať vlastný, samostatný depozitár. Kde by boli zhromažďované všetky predmety a materiály späté s jeho menom a dielom na jednom mieste. Kde by bola expozícia , ktorá žije a ktorá sa obmieňa častejšie ako 2x za 30 rokov. Je to osobnosť, ktorú si vážia pre jeho schopnosti a vízie v mnohých štátoch celého sveta. Je zarážajúce, že obyčajní ľudia spravia pre Štefánika viac ako samotný štát. Je zarážajúce, že takúto významnú osobnosť, necháva štát na rozpočet malej obce, ktorá má 400 obyvateľov. Košariská a celý areál M.R.Štefánika vrátane Bradla mal byť, už aspoň 30 rokov od slobody Slovenska, výkladnou skriňou Slovenskej republiky ," apelovala Anna Abramovičová.

http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/819-starostka-kosarisk-nalozila-mocipanom-slovenska

Vtedy kompetentní prisľúbili riešenie problémov v spojitosti so Štefánikom, ktoré boli súčasťou prejavu Abramovičovej. 

Vážení priatelia,

na základe výzvy v mojom príhovore na Bradle zo dňa 5.5.2018 som sa stretla s pánom predsedom Národnej rady SR Andrejom Dankom. V konštruktívnom dialógu sme prebrali problémy Areálu Milana Rastislava Štefánika a dohodli sme si jednotlivé body ďalšieho postupu. Vnímala som naše stretnutie ako ochotu pomôcť a pevne verím, že môj dobrý pocit sa v budúcnosti naplní v prospech osobnosti Milana Rastislava Štefánika a všetkých občanov žijúcich či navštevujúcich náš podbradlianský kraj. Čakám ešte na dohodnutie si termínu s pánom predsedom vlády SR Petrom Pellegrínim a s pani ministerkou kultúry SR Ľubicou Laššákovou, s ktorými sa ešte stretnutie neuskutočnilo. O ďalších krokoch a podrobnostiach vás budem postupne informovať.

Anna Abramovičová, starostka obce Košariská    jún/ 2018 - zdroj: facebook.com/kosariska/

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 10 august 2018 17:05

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display