FOTO+VIDEO: Dožinky v Turej Lúke v plnom prúde

FOTO+VIDEO: Dožinky v Turej Lúke v plnom prúde

Vystúpenie súboru Kopaničiarik počas dožinkov na Turej Lúke Vystúpenie súboru Kopaničiarik počas dožinkov na Turej Lúke NaZahori.sk

Dožinky sa začali v sobotu 11. 8. o 10.00 h Dožinkovým jarmokom a ochutnávkou tradičných jedál pri Gazdovskom dvore a tiež aktivitami pre deti v areáli Padelky.

Dožinkové slávnosti v Turej Lúke 2018, Myjava NaZahori.sk

Malí návštevníci si môžu zajazdiť na koni, využiť tradičné detské ihrisko, zahrať sa so zvieratkami z minifarmy či pozrieť si výstavu historickej i súčasnej poľnohospodárskej techniky.

O 10.30 h sa na políčku v Padelkoch začala ukážka tradičnej žatvy a mlatby v réžii Folklórnej skupiny Kýčer a Folklórneho súboru Kopa. Po nich nasledovala súťaž v kosení.

Pre deti sú pripravené detské tvorivé dielne a Gurmánske poľovnícke hody. Prebehla aj školička spevu a tanca pod vedením Lenky Konečnej a Detského folklórneho súboru Kopaničiarik. Nasledoval program s názvom Na poli vrtkí a v tanci hybki s Kopaničiarikom a Folklórnou skupinou Lubená z Poluvsia.

Následne  folkloristi pripravili dožinkové vence, s ktorými sa o 15.00 h v sprievode vybrali cez Turú Lúku do Gazdovského dvora. Ten je dejiskom tradičného pohostenia po žatve a dožinkového posedenia s FSk Lubená.

Celé pásmo bude zakončené v nedeľu 12. augusta 2018 v evanjelickom chráme Božom v Turej Lúke dožinkovou krojovanou slávnosťou so začiatkom o 9.30 h.

Interaktívne podujatie tradičnej ľudovej kultúry pripravila nezisková organizácia Rozvoj cestovného ruchu myjavských kopaníc v spolupráci s Centrom tradičnej kultúry Myjava, mestom Myjava a Poľovníckym združením Turá Lúka. Akciu podporili z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Trenčiansky samosprávny kraj.

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 11 august 2018 16:40

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.