V Trenčianskej župe cestovanie modrými autobusmi za polovičnú cenu

V Trenčianskej župe cestovanie modrými autobusmi za polovičnú cenu

zdroj:TSK TS zdroj:TSK TS

Verejnosť v Trenčianskom kraji cestujúca modrými autobusmi sa v týždni od nedele 16. septembra do soboty 22. septembra 2018 môže tešiť na lacnejšie cestovné.

Za lístok zaplatia študenti, dôchodcovia i pracujúca verejnosť celý týždeň o polovicu menej. Trenčianska župa sa rozhodla zapojiť do Európskeho týždňa mobility a ponúknuť ľudom možnosť vyskúšať si alternatívny spôsob dochádzania do práce, školy, ale i za zážitkom.
„Trenčiansky samosprávny kraj sa do aktivity zapojí plošnou zľavou 50% na prímestskú autobusovú dopravu v rámci kraja, a to na všetky druhy cestovného počas celého týždňa,“ objasnil výšku zľavy predseda TSK Jaroslav Baška.

Európsky týždeň mobility je celoeurópskou kampaňou za udržateľnú mestskú mobilitu. Tá je v týždni od nedele 16.septembra 2018 do soboty 22.septembra zameraná na to, aby verejnosť nechala svoje osobné auto doma a do práce, za štúdiom, za rodinou, výletom či iným dôvodom využila k preprave multimodálnu prepravu. Prioritne pritom nemusí ísť o hromadnú dopravu, za zážitkom sa môžete vydať aj na dvoch kolesách či po svojich. Aj téma kampane, ktorá bola pre tento rok vyhlásená, sa nesie pod heslom KOMBINUJ A CHOĎ!

Cieľom najväčšej európskej kampane zastrešenej Slovenskou agentúrou životného prostredia je okrem motivácie jednotlivcov vybrať si na dochádzanie udržateľné spôsoby dopravy aj zníženie emisií uhlíka a zlepšenie kvality ovzdušia.
V týchto bodoch sa kampaň prelína s environmentálnym projektom Trenčianskeho kraja s názvom Zelená župa, ktorého nosnou témou je ochrana životného prostredia. Do tejto aktivity sa zapoja obaja zmluvní dopravcovia TSK; SAD Trenčín, a. s., i SAD Prievidza, a. s.

„Polovičná zľava na cestovnom v Trenčianskom kraji je jedna z najväčších, ktorú samosprávne kraje v rámci tejto aktivity ponúkajú a dotkne sa všetkých plne platiacich cestujúcich,“ uviedol trenčiansky župan Jaroslav Baška s tým, že poskytnutú zľavu si cestujúci nebude musieť pýtať u vodiča, automaticky mu bude odpočítaná z ceny lístka.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 17 september 2018 08:32

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.