FOTO: Na Myjave vyhlásili najlepších športovcov za uplynulý rok

FOTO: Na Myjave vyhlásili najlepších športovcov za uplynulý rok

Myjava - Športovec roka 2018 Myjava - Športovec roka 2018 Róbert Fritz

Myjava žije športom a vzhľadom k tomu sa 1.3.2019 od 18:00-tej hodiny konalo slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety Športovec Myjavy za rok 2018. Počas galaprogramu si víťazi prevzali svoje ocenenia a to v kategóriach objav roka, kolektív roka a tréner roka.

Všetci športovci na javisku automaticky získali takzvané nominačné ocenenie, ktoré im tento rok v jednotlivých blokoch odovzdávali Peter Macko - reprezentačný tréner SR v karate, Ladislav Hudec - tréner myjavského futbalového A-mužstva a Andrej Barbierik - bývalý úspešný reprezentant SR vo volejbale.

Osobnosti do Siene slávy počas večera uviedol myjavský primátor Pavel Halabrín a záverečný výber najlepších športovcov za uplynulý rok ocenil slovenský hokejový reprezentant, aktuálne hráč Dukly Trenčín, Branko Radivojevič.

Slávnostnú atmosféru podujatia dotvorili svojimi vystúpeniami skupina NighTeen SevenTies, hudobné teleso Muzikanti, tanečná skupina Las Babbass, speváčka Sophia Makišová a gitarista Alessandro Závracký. Ako býva pri Športovcovi Myjavy zvykom, podujatie má aj svoj dobročinný rozmer. No a tento rok bol výťažok z dobrovoľného vstupného odovzdaný Základnej umeleckej škole v Myjave, ktorú s počtom viac ako 600 žiakov možno vlastne považovať za najväčšiu myjavskú školu. Sumu vo výške viac ako 360,- € odovzdal v rámci programu pedagogičke tanečného odboru Zdenke Bunčiakovej zástupca primátora Stanislav Tomič.

Kolektívom roka sa stali ženy Spartaka Myjava - malý futbal, ktoré v predošlom roku napríklad vybojovali výborné 3. miesto na turnaji Neymar Junior´s Five v Brazílii. Vo verejnom hlasovaní si v tejto kategórii najviac hlasov na konto pripísali zasa volejbalisti Spartaka Myjava.

Trénerom roka a zároveň aj víťazom verejného hlasovania sa stal za rok 2018 Peter Dobiaš, tréner oddielu karate Spartaka Myjava.

Za objavy roka 2018 boli vyhlásení

Michal Jankových – futbal Spartak Myjava, U13
Daniela Nálepová – basketbal Spartak Myjava, juniorky
Adrián Sulan – bikros Spartak Myjava, žiaci
Juraj Svítek – Plavecký oddiel TJ Spartak Myjava, žiaci
Adam Zeman - motokros, MZracing Myjava
Ondrej Zeman – volejbal Spartak Myjava, juniori – kadeti – muži

Ocenenie za verejné hlasovanie si na konto v tejto kategórii premiérovo zapísal malý motorkár Adam Zeman.

Sieň slávy

Do Siene slávy, ktorá tak má po jedenástom ročníku Športovca Myjavy už 41 členov, pribudli:

Stanislav Malečka - futbal
Michal Šupík - kolky
in memoriam Karol Večeřa - basketbal

Najlepší športovci Myjavy za rok 2018

Jakub Štetina - Jakub je členom karate oddielu Spartaka Myjava, členom užšieho výberu Slovenskej reprezentácie, účastník ME juniorov v Soči a získal nomináciu na nadchádzajúce ME juniorov v dánskom Aalborgu. Vo svetovom rankingu karate je vo svojej kategórii na 21. mieste z 276 zápasníkov z celého sveta. Za rok 2018 získal celkovo 11 medailí. Za zmienku stoja napríklad 3. miesto z najvyššej svetovej ligy karate -  K1 v Mexiku či 1. miesto z Majstrovstiev Slovenskej republiky.

Matúš Čanky - Člen oddielu karate Spartaka Myjava za rok 2018 získal celkovo 4 medaile, z toho jednu zlatú, jednu bronzovú a dve strieborné. Získal 1. miesto na Majstrovstvách Slovenskej Republiky a 2. miesto na medzinárodnom turnaji Grand Prix Žilina.

Stefania Buchtová - Členka myjavského oddielu karate získala za rok 2018 získala celkovo 9 medailí. Štyri zlaté, dve strieborné a tri bronzové. Patrí jej napríklad 1. miesto z Majstrovstiev Slovenskej republiky v Goju-ryu štýle či 1. miesto z Majstrovstiev Slovenskej republiky v družstvách.

Barbora Horniaková - Barborka je kadetskou reprezentantkou Slovenska v biatlone. V roku 2018 napríklad získala dvakrát titul Majsterky Slovenska v biatlone v kategórií mladších a starších dorasteniek, dvakrát titul Majsterka Slovenska v letnom biatlone, jedenkrát druhé miesto a jedenkrát tretie miesto na Majstrovstvách Slovenska v letnom biatlone na kolieskových lyžiach.

Zuzana Durcová - Od marca 2018 je členkou Bratislava Marathon Sports Clubu. Momentálne je na ročnom štúdiu v Severnej Karolíne. V sezóne 2018 napríklad získala prvé miesto na 10 km trati v rámci ČSOB maratónu v Bratislave, v Košiciach na pretekoch Runway Run vybojovala opäť 1. miesto a na podujatí Ženský beh Viedeň získala  2. miesto vo svojej vekovej kategórii. Celkovo bola piata z 5419 žien. Na Running Gala dostala ocenenie „Bojovníčka roka“ za úspechy počas predošlej sezóny, ktoré udeľuje Slovenský atletický zväz. Ako reprezentantka SR sa zúčastnila na Majstrovstvách Európy v krose v holandskom  Tilburgu.

Marián Chudík - Člen lukostreleckého klubu Horné Húščie 3D Myjava. Jeho úspechy za rok 2018 sa dajú zhrnúť do frázy „vyhral, čo sa dalo“. Je majstrom sveta v 3D lukostreľbe, rovnako aj v tímovej súťaži Majstrovstiev sveta v Rakúsku obsadil prvú priečku. Najlepší bol tiež na medzinárodných Majstrovstvách Slovenska vo Valčianskej doline i v Slovenskom pohári. Je držiteľom slovenského rekordu vo svojej vekovej kategórií.

Peter Čeleš – člen Armwrestlingového klubu Myjava. Na Majstrovstvách Slovenska seniorov a Majstrovstvách juniorov získal Peter v kategórií U21 do 80 kg titul Majstra Slovenska na pravú ruku. V máji 2018 vycestoval Majstrovstvá  Európy v Sofií v Bulharsku. Peter ako úradujúci Majster Európy na pravú ruku súťažil v kategórií do 75 kg juniori do 18 rokov. Na pravú ruku mu pódiové umiestenie ušlo len o kúsok a skončil na 4. mieste. Chuť si napravil na ľavú ruku, kde skončil na krásnom treťom mieste.

Dávid Chudík - člen Armwrestlingového klubu Myjava, ktorý sa takisto zaradí do top výberu za rok 2018. Na Majstrovstvách Slovenska seniorov a Majstrovstvách juniorov reprezentoval Myjavu v kategórii U21 do 70 kg, ktorú vyhral na obe ruky a tým si vybojoval miestenku na májové Majstrovstvá Európy v Sofii. Tu Dávid v kategórii juniorov do 70 kg a do 21 rokov skončil na ľavú ruku na desiatom mieste a na pravú na deviatom mieste.

Lukáš Hazucha - Lukáš je všestranný plavec, dokáže sa umiestňovať v disciplínach rôznych druhov. Túto sezónu sa umiestnil na treťom mieste v FPD Slovenského pohára žiakov v kategórii mladších žiakov. Na Majstrovstvách SR získal 4 medaily a stal sa štvornásobným vicemajstrom SR v plaveckých disciplínach 50 m, 100 m voľný spôsob, 100 m znak a 200 m polohové preteky.

Andrea Bogorová - Andy je členkou ženskej reprezentácie do 19 rokov a taktiež je v hľadáčiku trénera reprezentačného A-družstva. Patrí medzi najlepšie strelkyne ligy a venuje sa taktiež  trénovaniu mládežníckych družstiev v klube.

Kristína Panáková - Kika je jeden z najväčších talentov slovenského ženského futbalu. Už druhý rok je stabilnou členkou slovenskej reprezentácie do 19 rokov a hráva pravidelne za ženy aj za juniorky Spartaka Myjava. Patrí medzi najlepšie strelkyne 1. ženskej ligy.

Lucia Beláková - Lucia v roku 2018 prestúpila z Atletického klubu Nové Mesto nad Váhom do Atletického oddielu TJ Spartak Myjava. V roku 2018 behala už v kategórií žien a dosiahla výborné výsledky. Napríklad na Majstrovstvá Slovenska do 23 rokov na 5000 m získala 1. miesto, splnila limit na ME v krose do 23 rokov, na pretekoch Zlatá pětka Emila Zátopka na dráhe obsadila 2. miesto a zlaté medaily vybehala i na Čachtickom polmaratóne či Kopaničiarskej desiatke.

Cenu Športovec roka 2018 si za najvyšší počet hlasov vo verejnom hlasovaní odniesla Natália Michálková - karate, ktorá získala spolu 545 hlasov.

zdroj: myjava.sk/MH

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 03 marec 2019 10:29

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.