V obci Chvojnica na Myjavských kopaniciach občania začali voliť úderom siedmej hodiny

V obci Chvojnica na Myjavských kopaniciach občania začali voliť úderom siedmej hodiny

Posledná sobota marca 2019 je aj v znamení druhého kola voľby hlavy štátu SR. Volebné právo má vyše 4,45 milióna občanov žijúcich na Slovensku a v zahraničí.

 

Volebné miestnosti 2. kola volieb prezidenta Slovenskej republiky sa na Slovensku otvorili o 7:00 hodine a možnosť voliť pre voličov je do 22:00 hodiny.

30. marca volíme prezidenta SR z dvoch kandidátov a to medzi Zuzanou Čaputovou a Marošom Šefčovičom, ktorí v prvom kole 16.3.2019 získali najviac hlasov voličov a postúpil tak do druhého kola volieb.

Občania v malej obci na Myjavských kopaniciach začali voliť úderom siedmej hodiny vo volebnej miestnosti v priestoroch obecného úradu.

„Voliť chodím pravidelne na každé voľby. Aj keď to nie je zákonná povinnosť, z môjho pohľadu to považujem za určitú morálnu povinnosť. Ja to mám v sebe tak nastavené, že kto nevolí, nemá potom právo, ak by sa niečo dialo, ani kritizovať. Mám asi prvýkrát od revolúcie pocit, že v druhom kole nevolím menšie zlo. Ja osobne v tejto chvíli si viem predstaviť oboch kandidátov na poste hlavy štátu. Obaja majú svoje plusy aj mínusy. Nepatrím k tým, ktorí chodia voliť pravidelne skoro ráno, ale pekné počasie chcem s rodinou využiť na výlet," uviedla jedna z prvých voličiek vo Chvojnici.

Právo voliť, hneď v prvých minútach volieb využil aj manželský pár. „S manželom sme boli na nočnej a tak sme prišli voliť priamo z práce. Môj kandidát z prvého kola sa dostal aj do druhého a volila som ho aj v druhom,“ uviedla manželka Viera.

V prvom kole volieb sa vo Chvojnici z 306 zapísaných voličov zúčastnilo 175, čo predstavuje 57,18 percentnú účasť. Bola to najvyššia účasť v prvom kole prezidentských volieb od roku 1999.

„Prvé kolo volieb prebehlo v našej obci bez problémov. Prišlo k nám niekoľko voličov z hlasovacími lístkami, keďže v obci máme mnoho chalupárov,“ povedala predsedníčka volebnej komisie Janka Plešová.

 „S urnou pôjdeme aj za občanmi, ktorí požiadali alebo ešte v priebehu dňa požiadajú, aby ich volebná komisia navštívila u nich doma. V prvom kole ich bolo päť, pre druhé kolo máme zatiaľ nahlásenú jednu voličku, ale je možnosť ešte v priebehu dňa požiadať o návštevu s volebnou urnou priamo u voliča,“ spresnila predsedníčka volebnej komisie Plešová.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 30 marec 2019 08:37

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.