Môžete požiadať o udelenie značky „KOPANICE regionálny produkt“

Môžete požiadať o udelenie značky „KOPANICE regionálny produkt“

Môžete požiadať o udelenie značky „KOPANICE regionálny produkt“ logo značky

OZ Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina, Koordinátor regionálneho značenia v Kopaničiarskom regióne vyhlásila 22.10.2019 2. výzvu na predkladanie žiadostí o udelenie značky „KOPANICE regionálny produkt“.

Značka je určená pre výrobcov, producentov a poskytovateľov služieb z Kopaničiarskeho regiónu - obec Brestovec, Brezová pod Bradlom, Bukovec, Bzince pod Javorinou, Hrachovište, Hrašné, Chvojnica, Jablonka, Kostolné, Košariská, Krajné, Lubina, Myjava, Podbranč, Podkylava, Polianka, Poriadie, Prašník, Priepasné, Rudník, Sobotište, Stará Myjava, Stará Turá, Vaďovce, Višňové, Vrbovce.

Cieľom značky „KOPANICE regionálny produkt“ je podpora miestnych výrobcov, producentov a poskytovateľov služieb, ktorí vytvárajú a podporujú tradičné hodnoty. Zámerom regionálneho značenia je preto stimulovanie a podpora miestnej ekonomiky, zvýšenie odbytu miestnych vysoko kvalitných výrobkov a služieb, zachovanie a udržanie tradícií, kultúrnych hodnôt územia, charakteru vidieckej krajiny a podpora využívania miestnych zdrojov, potenciálu a surovín.


Viac tu: výzva regionálna značka

Prílohy

Ďalšie informácie, konzultácie a odpovede na otázky Vám poskytnú v kancelárii KR-MAS. Kontaktná osoba:  Mgr. Peter Nemček, tel. č. 0905 219 239

Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina

Občianske združenie "Kopaničiarsky región – miestna akčná skupina" vzniklo na ustanovujúcej členskej schôdzi dňa 5. 10. 2007 v Myjave. Účelom vzniku bola možnosť financovania rozvoja vidieka pomocou prístupu Leader - osi 4 v rámci Programu rozvoja vidieka Slovenskej republiky.  Cieľom je nájsť v regióne nové možnosti a príležitosti, podporiť a zabezpečiť ich využitie a zvýšiť sociálno-ekonomickú úroveň života na vidieku. Ďalšími cieľmi je účasť občanov na rozhodovaní, rozvoj občianskeho života, ochrana životného prostredia, duchovných a kultúrnych aktivít, podpora podnikania a služieb, rozvoj  infraštruktúry, cezhraničná spolupráca a ďalšie.

Kopaničiarsky región - miestna akčná skupina vznikla dňa 5. 10. 2007 najmä z podnetu regiónu  Veľká Javorina - Bradlo. Rozkladá sa na území 26 obcí s  rozlohou 509,78 km2, na ktorých žije 43 447 obyvateľov.

Územie sa rozkladá z veľkej časti v Myjavskej pahorkatine, na severe v Bielych Karpatoch a na juhovýchode sú to zase Malé Karpaty a na východe aj Považské Podolie. Tento kraj  je typickým predstaviteľom územia s typickým rozptýleným osídlením. V samotnom regióne  sa nachádza niekoľko stoviek kopaníc, situovaných často krát na veľmi odľahlých miestach s ešte tradičnými domami s typickou architektúrou z prelomu zo začiatku 20. storočia. Neodmysliteľnou črtou regiónu je teda silné uchovávanie kultúrneho dedičstva v podobe folklórnych skupín, tradičného folklórneho festivalu a množstvo ďalších kultúrno-spoločenských aktivít.

zdroj: www.brezova.sk a www.kopaniciarskyregion.sk

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 28 október 2019 17:13

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.