V Brezovej pod Bradlom vznikne z priestorov školy 30 nájomných bytov

V Brezovej pod Bradlom vznikne z priestorov školy 30 nájomných bytov

Brezová pod Bradlom Brezová pod Bradlom zdroj: Mesto Brezová pod Bradlom FB

Mesto Brezová pod Bradlom sa rozhodlo zrekonštruovať nevyužívanú základnú školu na Piešťanskej ulici a prerobiť ju na nájomné byty. Mesto taktiež hľadá možnosti pre individuálnu bytovú výstavbu (IBV).

"Brezovú pod Bradlom trápi v posledných rokoch pokles počtu obyvateľov, čo je zapríčinené aj nedostatkom bytov pre mladé rodiny. Uvedomujeme si tento problém, keďže mesto sa s ním trápi už posledných 15 rokov. Počas nich klesol počet obyvateľov až na 4900, čo znamená viac ako desaťpercentný úbytok. Dôležitú úlohu v tom zohráva veková štruktúra obyvateľstva. Snažíme sa vytvoriť podmienky, aby sa táto situácia zlepšila. Jednou z prvých vecí, ktorou chceme situáciu riešiť, je výstavba nájomných bytov rekonštrukciou bývalej školy, ktorá je opustená," povedal pre médiá primátor Brezovej pod Bradlom Jaroslav Ciran.

Rekonštrukciou by malo vzniknúť 30 nájomných bytov. Už je hotová projektová dokumentácia pre stavebné povolenie. Následne bude prebiehať schvaľovací proces stavebného povolenia a výber dodávateľa stavby. "Tieto kroky by mali byť ukončené do februára 2020, aby sme mohli podať žiadosť na dotáciu a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania na rekonštrukciu tejto budovy," doplnil CiranS výstavbou by sa malo začať do konca roka 2020.

Mesto okrem nájomných bytov hľadá možnosti aj pre individuálnu bytovú výstavbu (IBV).  "V súčasnosti mesto Brezová pod Bradlom nemá vo vlastníctve žiadne pozemky pre IBV. Snažíme sa osloviť developerov, či by mali záujem pôsobiť v našom meste, ale veľký záujem nepociťujeme. Preto aj v tomto prípade budeme musieť pravdepodobne prebrať iniciatívu a pokúsime sa vysporiadať pozemky. Máme vyhliadnuté niektoré lokality, ale podrobnejšie sa tomu budeme venovať až budúci rok," povedal primátor k možnosti IBV v Brezovej .

Mesto má k dispozícii ucelené pozemky v časti Horný rad.  Podľa územného plánu je určená na bytovú výstavbu. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 19 november 2019 11:09

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.