VIDEO: Orol kráľovský sa po zlomeninách rozlietaval pred vypustením v Brezovej pod Bradlom

VIDEO: Orol kráľovský sa po zlomeninách rozlietaval pred vypustením v Brezovej pod Bradlom

VIDEO: Orol kráľovský sa po zlomeninách rozlietaval pred vypustením v Brezovej pod Bradlom fotky zdroj: FB Záchranná stanica pre voľne žijúce živočíchy Brezová

Na prelome rokov sa do Záchrannej stanice pre voľne žijúce živočíchy Brezová pod Bradlom dostal vzácny orol kráľovský. Informuje o tom na sociálnej sieti brezovská záchranná stanica. 

VIDEO: Ochrana dravcov na Slovensku: 15.1.2020

VIDEO: Ochrana dravcov na Slovensku: 15.1.2020

"Ako mláďa dostal vysielačku, tá mu nakoniec aj zachránila život. Keď začala signalizovať problém, orla sa podarilo dohľadať, mal zlomené obe nohy a bol v zlom výživovom stave. Na klinike Mlynvet v Bratislave absolvoval operáciu, následná rehabilitácia prebehla v záchrannej stanici v Malackách. K nám sa nakoniec prišiel rozlietať pred vypustením do veľkej voliéry," opisuje priebeh záchrany orla záchranná stanica v Brezovej.

Poďakovanie patrí Ochrana dravcov na SlovenskuZáchranná stanica pri Správe CHKO Záhorie a Mlynvet za záchranu tohto nádherného dravca.

 

ORLA SO ZLOMENÝMI NOHAMI ZACHRÁNILI VĎAKA VYSIELAČKE

Mladý orol kráľovský menom Leoš mal iba necelých 5 mesiacov, keď začala vysielačka na jeho chrbte signalizovať problém. Podľa súradníc bol koncom októbra 2019 nájdený neďaleko obce Preseľany.

Mal zlomené obe nohy, bol vychudnutý a v kritickom zdravotnom stave. Okamžite sa začal boj o jeho život, pri jeho záchrane sa spojilo množstvo odborníkov.

Po náročnej operácii a dlhej, neľahkej rehabilitácii, bolo konečne možné orla vypustiť späť na slobodu. Druhú šancu dostal 11. januára neďaleko Bratislavy.

Viac sa dočítate tu: https://dravce.sk/web/index.php/sk/185-tlacove-spravy/tlacove-spravy-r-2020/1504-orla-so-zlomenymi-nohami-zachranili-vdaka-vysielacke

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 21 január 2020 09:43

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.