Transparency: Starosta Chvojnice v okrese Myjava dáva SMERU zdarma priestory úradu na propagáciu

Transparency: Starosta Chvojnice v okrese Myjava dáva SMERU zdarma priestory úradu na propagáciu

Transparency: Starosta Chvojnice v okrese Myjava dáva SMERU zdarma priestory úradu na propagáciu PS web obce Chvojnica v okrese Myjava

Obec Chvojnica v okrese Myjava vyšla kampaňujúcim politikom strany Smer v ústrety. Informuje o tom Transparency International Slovensko na sociálnej sieti FB.

Na predvolebnú akciu budúci utorok 28.januára 2020 im starosta bezplatne poskytne zasadačku obecného úradu. Na obecnom webe tiež zadarmo zverejnila na podujatie pozvánku, ktorá je navyše zavádzajúca.

Dedinčanov totiž sám "obecný úrad pozýva na stretnutie s riaditeľom myjavskej nemocnice Henrichom Gašparíkom a poslancom parlamentu Jurajom Blanárom."

Ako keby nebola pointa v tom, že obaja muži práve kandidujú za Smer v parlamentných voľbách a takto chodia za voličmi. Blanár je číslo 5 kanidátky Ficovej strany, Gašparík č.91. Akciu vyhlásil aj obecný rozhlas.

Starostom obce s 350 obyvateľmi je Marian Kollár, tiež nominant Smeru. V rozhovore s Transparency nesúhlasil s tým, že bola obecná stránka zneužitá na predvolebnú propagáciu konkrétnej politickej strany.

Každý, kto si podá žiadosť má nárok na to, aby sme jeho oznam zverejnili,“ vysvetlil Kollár s tým, že politici Smeru sú prvými, ktorých podujatie takto propagujú (vraj sa už ozval aj záujemca z inej politickej strany). Sľúbil, že zasadačku dajú bezplatne aj iným politikom. Prečo vôbec obec ponúka svoj majetok bezplatne politickým stranám, nevysvetlil.

A prečo teda v pozvánke riadne neuviedli, že ide o predvolebnú akciu strany Smer? 

„Tak mi to bolo napísané,“ bránil sa starosta, ktorý vysvetlil, že zverejnil oznam presne v znení, v akom mu bol od objednávateľa doručený. On sám sa predvolebného podujatia svojich straníckych kolegov nemieni zúčastniť. „Budem na dovolenke,“ doplnil starosta Chvojnice Kollár pre Transparency International Slovensko .

Viac:  www.transparency.sk a www.transparency.sk/volby/

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 24 január 2020 15:26

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.