Pripravuje sa rekonštrukcia cyklotrás v okolí Starej Myjavy a Poriadia

Pripravuje sa rekonštrukcia cyklotrás v okolí Starej Myjavy a Poriadia

ilustračné foto ilustračné foto zdroj: FB

Miestna akčná skupina (MAS) Kopaničiarsky región v spolupráci s partnermi realizuje projekty v rámci rekonštrukcie viacerých cyklotrás v regióne. Informoval o tom Peter Nemček, projektový manažér Miestnej akčnej skupiny (MAS) Kopaničiarsky región.

MAS v spolupráci s obcou Stará Myjava predložila dva projekty na cyklotrasy, ktoré sú už schválené. Ide o projekty cezhraničnej spolupráce Interreg. Partnermi sú aj Stará Turá, Poriadie a na moravskej strane Kuželov a Nová Lhota.

Cieľom prvého projektu Z Bielych Karpát k Baťovmu kanálu je vybudovať cyklotrasy a cyklochodníky. Na slovenskej strane sa budú rekonštruovať komunikácie, ktoré sú v zlom technickom stave s tým, že na nich bude zákaz vjazdu pre motorové vozidlá. Na českej strane to budú vyslovene cyklochodníky.

Druhý projekt, kde je hlavným partnerom obec Kuželov, Stará Myjava je hlavným cezhraničným partnerom a partnerom je aj obec Poriadie. Na slovenskej strane sú tieto projekty previazané a nadväzujú na seba. Časť cyklotrás už medzi Starou Turou a obcami Poriadie a Stará Myjava existuje a týmito projektmi by sa mali dokončiť ďalšie.

V súčasnosti sa uskutočňuje výberové konanie za obec Stará Myjava na úsek zo Skilandu v Starej Myjave do lokality Hamovanie. Stará Turá v takisto uskutočňuje verejné obstarávanie na úsek od hranice s Českou republikou až do lokality Hlavina. Oba úseky majú v projekte naplánované ukončenie prác do konca mája. Je však pravdepodobné, že sa proces verejného obstarávania predĺži. Na letnú turistickú sezónu by však tieto dva úseky mali byť pripravené. 

Pri ďalších úsekoch v okolí Starej Myjavy a Poriadia by sa s prípravou verejného obstarávania malo začať v priebehu jarných mesiacov. Podľa obstarávania sa uvidí, či sa s prácami začne ešte v tomto roku alebo na jar 2021. 

V rámci prvého projektu, ktorým je úsek zo Skilandu v Starej Myjave do lokality Hamovanie, je predpokladaná hodnota zákazky vo výške 348.000 eur pre obec Stará Myjava a pre mesto Stará Turá je predpokladaná hodnota 252.000 eur. 

V druhom projekte je predpokladaná výška nákladov stavebných prác pre obec Stará Myjava 564.000 eur a pre obec Poriadie sa počíta v rozpočte so sumou 85.000 eur.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 05 február 2020 09:14

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.