Tragédia Myjava: Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie, vyjadrila sa aj letecká záchranka ATE

Tragédia Myjava: Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie, vyjadrila sa aj letecká záchranka ATE

V stredu 5.2.2020 v dopoludňajších hodinách prišlo v meste Myjava na ul. Staromyjavská počas zlých poveternostných podmienok k vyvráteniu autobusovej zastávky, následkom čoho boli zranené dve maloleté osoby. Jedno dieťa po prevoze na lekárske ošetrenie do blízkej nemocnice zraneniam podľahla a druhá maloletá osoba, ktorá bola v kritickom stave, musela byť prevezená letecky na vyššie špecializované pracovisko.

 

TRAGÉDIA NA MYJAVE 

"Vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia a trestného činu ublíženia na zdraví.  Ďalší postup bude stanovený podľa výsledkov priebehu vyšetrovania a výsledkov znaleckých posudkov," informuje o tom 6.2.2020 na sociálnej sieti FB Polícia SR - Trenčiansky kraj.

Vyjadrenie leteckej záchranky 

"Leteckí záchranári z Trenčína boli včera (5.2.) popoludní požiadaní o urgentný prevoz dvojročného dieťatka z nemocnice v Myjave do vyššie špecializovaného zdravotníckeho zariadenia. Posádka si chlapčeka prevzala do svojej starostlivosti a na umelej pľúcnej ventilácií, v umelom spánku bol v stabilizovanom stave s vážnym úrazom hlavy letecky transportovaný do Univerzitnej nemocnice na bratislavské Kramáre," NaZahori.sk informovala o prevoze Zuzana Hopjaková , PR manažér a hovorca  Vrtuľníková záchranná služba ATE.

Pri prevrátení zastávky zomrelo dieťa, chlapček je v kritickom stave, vyjadrenie riaditeľa nemocnice aj samosprávy 

"Nešťastná udalosť sa podľa mojich informácií stala dnes dopoludnia. Žiaľ pravdepodobne pod vplyvom poveternostných podmienok a silného vetra, došlo k prevráteniu autobusovej zastávky, práve v momente, keď sa tam nachádzala 5 členná rodina. Dvaja dospelí a najstaršie dieťa sú v poriadku. Žiaľ dve detičky neskončili dobre. 4-ročné dieťa tragickú nehodu neprežilo. 2- ročný chlapec bol prevážané letecky do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave s vážnymi poraneniami hlavy," povedal pre prítomné médiá 5.2. riaditeľ NsP Myjava Henrich Gašparík.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/3094-myjava-video-pri-prevrateni-zastavky-zomrelo-dieta-chlapcek-je-v-kritickom-stave-vyjadrenie-riaditela-nemocnice-aj-samospravy 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 06 február 2020 13:17

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.