Myjavská nemocničná záchranka má nové vozidlo s modernejším prístrojovým vybavením

Myjavská nemocničná záchranka má nové vozidlo s modernejším prístrojovým vybavením

Myjavská nemocničná záchranka má nové vozidlo s modernejším prístrojovým vybavením fotky: NaZahori.sk

Nemocnica s Poliklinikou (NsP) získala v decembri 2019 povolenie na prevádzkovanie ambulancie Rýchlej lekárskej pomoci (RLP) http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/2972-tsk-v-myjavskej-nemocnici-uz-funguje-rychla-lekarska-pomoc-rlp a teraz im do výbavy pribudlo aj nové vozidlo od Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

"Som rád, že sa po ôsmich rokoch podarilo dostať zo súkromných rúk službu RLP opätovne pre NsP Myjava. Sľubujeme si od toho nielen príjem pre túto nemocnicu a pre poskytovanie rýchlej zdravotnej pomoci, ale predovšetkým lepšie a kvalitnejšie služby. Sme presvedčení, že komunikácia s nemocnicou bude na podstatne lepšej úrovni,“ uviedol predseda TSK Jaroslav Baška.

Župan považuje za dôležité, že práve na Myjave je takýto bod RLP.

„Ide o kopaničiarsky kraj a aj keď je to najmenší okres kraja, má najväčšie percento ciest druhej a tretej triedy. Je to viac ako 18 percent z celkového počtu takmer 1500 kilometrov,“ doplnil župan kraja. TSK prispel na nákup novej sanitky s vybavením sumou 137.000 eur.

„Ďalší sponzori prispeli sumou v približnej hodnote do 4000 eur na vybavenie ďalšou nadštandardnou technikou. Nové vozidlo nám výrazne pomôže. Som rád, že sa nám podarilo získať RLP, lebo celý manažment pacienta je od samotného začiatku kontinuálne v rukách lekárov. Čo je dôležité, ľudia, ktorí tu pracujú poznajú myjavský terén vrátane jeho nedostupnosti,“ informoval riaditeľ NsP Myjava Henrich Gašparík.

Nepretržitú prevádzku RLP v Myjave zabezpečuje 16 zamestnancov – šoféri, záchranári a lekári.

„Sme radi, že nám k 12-ročnej sanitke pribudlo nové vozidlo. Oproti staršiemu vozidlu má vo výbave samozrejme modernejšie prístroje. Môžeme napr. prenášať telemetriou hodnoty EKG do kardiocentra, keďže nie všetci sme kardiológovia a vďaka tomu vieme nález konzultovať. Pribudlo aj kardiokreslo, na ktoré sa dá zavesiť kyslíková bomba, keďže nie vždy sa dá k pacientovi v stiesnených priestoroch dostať s nosidlami,“ predstavila výhody novej sanitky vedúca lekárka RLP v Myjave Anna Fritzová. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 12 júl 2020 12:27

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.