Štatistky testovania za okres Myjava nesedia, iné majú obce a iné armáda

Štatistky testovania za okres Myjava nesedia, iné majú obce a iné armáda

V sobotu 31.októbra a v nedeľu 1.11.2020 prebehlo celoplošné testovanie obyvateľstva na prítomnosť nového koronavírusu v populácii na Slovensku.

 V okrese Myjava však následné štatistiky z testovania zaslané z jednotlivých obcí a miest v sumáre okresu, sa nestotožňujú so štatistikami zverejnenými armádou.

 

Vyjadrenie poskytol Stanislav Tomič, prednosta Okresného úradu Myjava (nominant OĽaNO): "Aktuálne situácia je taká, že máme rozdiel v počte testovaných v okrese Myjava medzi číslami, ktoré zverejnila armáda a ktoré majú obce. Takisto máme rozdiel medzi číslami pozitívne testovaných, ktoré zverejnila armáda a ktoré majú obce. Armáda zverejnila počet testovaných 17 753, z toho 249 pozitívnych, čo je 1,4 percenta. Obce disponujú číslami za okres Myjava testovaných 19 193, z toho 145 pozitívnych, čo je 0,75 percenta. Tieto informácie sa snažíme overiť a verifikovať. na centrále vojska, alebo u riadiaceho dôstojníka celej operácie zodpovedného za Trenčín. Zatiaľ spätnú väzbu nemáme. Aj tak tie výsledky hovoria o tom, že okres Myjava sa musí zúčastniť druhého kola testovania. Predpokladám, že došlo iba k nejakej evidenčnej chybe. A z toho titulu nám vzišli dva rôzne výsledky. Nepredpokladám, že by chcel niekto úmyselne skresliť výsledky. Ale je potrebné to verifikovať, dať na pravú mieru. Aby si ľudia boli istí, že to čo bolo skutočné, je aj napísané."

K nezrovnalostiam v k štatistickým výstupom víkendového testovania sa vyjadril aj starosta obce Hrašné Pavel Hučko (SNS) listom zaslaným Združeniu miest a obcí Slovenska (ZMOS).

List uverejňujeme so súhlasom starostu obce Hrašné v plnom znení:

K testovaniu sa vyjadril primátor mesta Myjava 

List občanom 3.11.2020 od primátora Myjavy k príprave. realizácii a výsledkom víkendového celoplošného testovania.

"Skôr však ako začneme robiť novú akciu, skúsim Vám priblížiť ako sa pripravovala a realizovala tá predchádzajúca. Skúsim to rozdeliť do bodov, " povedal primátor Pavel Halabrín.

Viac v liste tu: http://www.nazahori.sk/index.php/myjava/item/3881-covid-19-k-testovaniu-sa-vyjadril-primator-mesta-myjava-pavel-halabrin

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 03 november 2020 14:23

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.