Mesto Myjava žiada listom ministerstvo o stanovisko k otvoreniu škôl

Mesto Myjava žiada listom ministerstvo o stanovisko k otvoreniu škôl Featured

Mesto Myjava žiada listom ministerstvo o stanovisko k otvoreniu škôl zdroj: NaZahori.sk

Mesto Myjava adresovalo 26. 1. 2021 Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR list vo veci žiadosti o stanovisko k plánovanému otvoreniu škôl od 1. 2. 2021.

Informuje o tom samospráva na svojej oficiálnej web stránke www.myjava.sk.

Mesto v žiadosti o stanovisko a určenie podmienok na otvorenie škôl a školských zariadení poukazuje na dlhodobo klesajúce percento pozitivity, ktoré zaznamenáva v dĺžke svojej pôsobnosti mobilné odberové miesto na štadióne Spartaka Myjava. Podľa priebežných výsledkov skríningu by mal okres Myjava figurovať v lepšej polovici testovaných okresov na Slovensku. Z dôvodu nízkeho počtu pozitívnych prípadov žiada Mesto o otvorenie jednotlivých stupňov základných škôl a stredných škôl. 

Od 1. 2. 2021 je v pláne otvorenie I. stupňa ZŠ a deviatych ročníkov, takisto maturitných ročníkov stredných škôl a špeciálnej školy a pokračovanie prevádzok materských škôl.

V piatok 29. 1. 2021 by mali byť pretestovaní všetci zamestnanci škôl a žiaci nad 10 rokov a študenti. Po plánovanom otvorení budú v školách zavedené prísne hygienické opatrenia a každý týždeň by sa uskutočnilo pretestovanie. V prípade zhoršujúcej sa situácie by školy boli pripravené flexibilne zaviesť dištančné vzdelávanie. Ďalšou etapou postupného návratu do bežného školského života by bol 8. február, kedy by sa obnovilo vyučovanie ZUŠ individuálnou formou a školy by sa sprístupnili aj ostatným  žiakom a študentom. Otvorené by boli aj športoviská s podmienkou pre každého preukázať sa testom nie starším ako 72 hodín. 

Primátor Myjavy Pavel Halabrín:" Mesto je pripravené urobiť všetko čo je v našich silách a možnostiach, aby sa deti mohli vrátiť do škôl  a obnovenie výučby žiakov a študentov v Myjave je absolútnou prioritou."

(pdf) Žiadosť o stanovisko k plánovanému otvoreniu škôl od 1. 2. 2021.pdf 

zdroj: Mesto Myjava / myjava.sk

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 27 január 2021 10:16

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.