V pondelok sa otvorili brány škôl pre deti v Myjave a Brezovej pod Bradlom

V pondelok sa otvorili brány škôl pre deti v Myjave a Brezovej pod Bradlom Featured

Mesto Myjava a Mesto Brezová pod Bradlom poskytli informácie k otvoreniu materských škôl a základných škôl od pondelka 8.2.2021.

Mesto Myjava 

1. Rodičia detí, ktorí ich doviedli dnes do škôl či škôlok, museli dať čestné vyhlásenie a kópiu certifikátu buď svojim deťom alebo službe pri dverách.

2. Neplatí to pre tých, čo boli testovaní v piatok alebo v sobotu na niektorom zo 4 odberných miest na Myjave. Školy majú zoznam, nepotrebujete nič.

3. Dieťa, žiak, má zabezpečené všetko: vyučovanie, hry, výchovu, stravu od 06:00 hod. do 15:00 hod., v prípade, že nevyhnutne potrebujete dlhšie, škola to zariadi.

4. Ak niekto bol otestovaní inde a v iných dňoch, odovzdal Čestné vyhlásenie a kópiu certifikátu, akceptuje sa to celý týždeň, t.z. do piatku, nemusí ísť na opakovaný test a nosiť potvrdenie.

5. V piatok a v sobotu 13. a 14.2.2021 bude  opakované testovanie rodičov na 4 miestach, ktorí budú chcieť dať svoje deti do škôlky či ,,Jarnej školy“. Bude sa testovať i u zamestnávateľov, ktorí to požadujú. Samozrejme, budú testovaní všetci zamestnanci škôl a škôlok. 

6. Žiaci individuálneho vzdelávania na Základnej umeleckej škole, kde bude znovu prebiehať vyučovanie, nepotrebujú predkladať nič. Škola si na základných školách overí, či boli rodičia testovaní a žiak tak má právo chodiť na vyučovanie.

7. Od pondelka do stredy sa bude na základných školách zisťovať záujem o prevádzku cez týždeň po 15.02.2021, keď majú byť jarné prázdniny. Pre deti, ktoré budú mať záujem sa zabezpečí vyučovanie, aktivity i stravovanie tak, ako pri riadnom vyučovacom týždni.

8. Žiaci, ktorí nemôžu ísť do školy, sú chorí alebo rodičia sa rozhodnú, že nebudú využívať prezenčné vyučovanie, budú naďalej prostredníctvom triednych učiteľov dostávať úlohy, informácie, zadania.

9. Ak sa epidemiologická situácia v meste nezhorší, budúci týždeň sa začneme hľadať možnosť spustiť vyučovanie u deviatakov, možno i ôsmakov po jarných prázdninách.

10. Rodičia, ktorí neodovzdali potrebné doklady alebo neboli testovaní v piatok či sobotu na Myjave, ale deti dnes nechali pred školou, nebudú v triedach so spolužiakmi. Školy a škôlky mali úlohu v takomto prípade deti izolovať a vyzvať rodičov nech si ich prídu vyzdvihnúť alebo splniť podmienky, ktoré sú vládou SR stanovené.

"Vážené mamičky i otcovia, dobre viete, že sme spustili škôlky pred mesiacom, školy pred týždňom. Nechýba nám odvaha, chuť a presvedčenie, že je treba deti mať v školách i škôlkach. Je však nevyhnutné dodržiavať tieto pravidlá, inak to znova skončí. Výnimku majú iba tí, čo boli v posledných 90 dňoch pozitívni alebo tí, čo boli pred 14 dňami 2 x očkovaní. Nenadávajte prosím tým, čo stoja pred školou a kontrolujú. Nemôžu za túto situáciu, plnia úlohy, ktoré dostali," primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.

Mesto Brezová pod Bradlom 

Fotky: Mesto Brezová pod Bradlom

"Na základe zistenia záujmu rodičov o nástup detí 1. stupňa do ZŠ Brezová pod Bradlom, ktorý prebehol dotazníkovou formou, bolo 98% rodičov za nástup detí do školy. Aj vzhľadom na nízky počet infikovaných na COVID-19 (z testovaných 2 135 občanov počas víkendu bolo pozitívnych 21, čo predstavuje 0,984% z celkového počtu testovaných) sa ZŠ a obe MŠ v našom meste otvorili od 8.2.2021 za dodržania prísnych epidemiologických opatrení. Buďme naďalej obozretní a chráňte svoje zdravie i zdravie ostatných.V prípade zhoršenia epidemiologickej situácie v našom meste sa škola s okamžitou platnosťou uzatvorí," informuje mesto Brezová pod Bradlom.

zdroj: Mesto Myjava / www.myjava.sk a Mesto Brezová pod Bradlom www.brezova.sk

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 08 február 2021 09:24

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.