Primátor Myjavy: Prečo sú zatvorené školy a dokedy?

Primátor Myjavy: Prečo sú zatvorené školy a dokedy? Featured

Primátor Myjavy Pavel Halabrín listom odpovedá na aktuálne často kladené oprávnené otázky obyvateľov mesta, k zatvoreniu škôl v súvislosti s covid automatom.

List zverejňujeme NaZahori v plnom znení

"Od piatka 12.3. 2021 v podstate neodpovedám na nič iné, ako na otázky, prečo sme zatvorili škôlky a školy. Atakujú ma nahnevaní rodičia, zamestnávatelia, učitelia. Treba povedať, že ich nezavrelo mesto, ale vyhláškou Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne (ďalej RÚVZ). Komunikoval som s nimi, presviedčal ich, ale zbytočne. Chcú bojovať s pandémiou, robiť opatrenia, tak ich robia. :( Cez víkend som si naštudoval veľa štatistík, materiálov, porovnával ich s inými krajinami.

Je isté, že je to nezmyselné, neopodstatnené a nič neriešiace opatrenie. Teda okrem komplikovania života rodičom a školám. Zajtra mám na RÚVZ rokovanie a spravím všetko, aby sme od pondelka mohli znova otvoriť školy a škôlky. Po zajtrajšom rokovaní zverejním viac informácií, údajov i porovnaní. Dnes pripájam len graf vývoja od pondelka 14. 12. 2020 do soboty 13. 3. 2021. Sú tam údaje o počtoch testovaných, o percentách pozitivity, rozhodnutiach o otváraní zariadení pre deti. Isté je jedno, škôlky a školy nie sú miestom, kde sa COVID šíri.

Od 11. 1. sme v škôlkach nemali jediný problém, od 1. 2. sme v pohode zvládali situáciu na I. stupni základných škôl i v ZUŠ-ke. Okres má klesajúcu tendenciu, mesto robí všetko, čo vie, aby sme školstvo udržali v prevádzke. Testujeme týždenne 6 a pol tisíca ľudí, rozdávame respirátory - doteraz 5617 kusov, dezinfikujeme, spolupracujeme so zamestnávateľmi. Neplačeme, nesťažujeme sa, nekritizujeme, chceme však reálne opatrenia, spoluprácu a podporu od tých, čo rozhodujú i od tých, čo chcú riadiť. Zatiaľ len komplikujú, demotivujú. Ako perličku pripájam informáciu, že dnes máme v škôlke pre „kritickú“ infraštruktúru 5 detí a 4 zamestnancov.

Vážení spoluobčania, viem, že i Vy ste zodpovední, spolupracujete, podriaďujete sa opatreniam i testovaniu a verím, že dokážeme presvedčiť kompetentných a od pondelka sa nám deti vrátia tam, kam patria. Pripájam spomínaný graf a prajem Vám pekný deň!"

 

S pozdravom Palo Halabrín

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 16 marec 2021 12:26

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.