TSK: V okrese Myjava môžete hlasovať za projekty obce Jablonka a OZ Turolúcky prameň

TSK: V okrese Myjava môžete hlasovať za projekty obce Jablonka a OZ Turolúcky prameň Featured

TS TSK TS TSK

Z okresu Myjava bolo na župný úrad predložených najmenej projektov z Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), do verejného zvažovania postúpili oba predložené zámery.  

NaZahori.sk o tom informovala Barbora Jánošková, oddelenie komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK.

Ide pritom o projekty voľno-časových aktivít s požadovanou podporou kraja väčšou ako 4 tisíc eur. Pre okres Myjava bola, podobne ako pre ostatné okresy Trenčianskeho kraja, v rámci Participatívneho-komunitného rozpočtu (PaKR) TSK alokovaná čiastka väčšia ako 22 tisíc eur, ktorá pri maximálnej možnej podpore 2 200 eur na jeden projekt umožní realizáciu desiatich zaujímavých komunitných nápadov. Napriek tomu, že predkladatelia v okrese Myjava predložili iba dva projekty, rozhodujúce bude hlasovanie verejnosti.

Podporené požadovanými financiami zo strany navrhovateľov budú totiž len projekty, ktoré získajú minimálne 150 SMS hlasov od hlasujúcich. Hlasovať za projekty môžete od 15. do 30. mája. Za SMS správy občania neplatia, všetky náklady znáša Trenčiansky samosprávny kraj. Informácie o spôsobe hlasovania nájdete na webovej stránke kraja www.tsk.sk, v sekcii Financie, v rubrike Participatívny-komunitný rozpočet 2021. 

Projekty PaKR TSK za okres Myjava 

Svoj projekt s názvom JABLonKOVÉ KUMŠTOVANIE 2021 predložila v rámci Participatívneho-komunitného projektu TSK obec Jablonka. Už v poradí siedmym ročníkom v podobe rôznych odborných prednášok chce samospráva podporiť kultúrny život v obci a jej reprezentáciu. Cieľom projektu je revitalizácia a rozmach tradičného ovocinárstva, včelárstva a bylinkárstva.

Naučiť deti vzájomnej pomoci a starostlivosti má projekt Voľnočasové aktivity detí a mládeže Občianskeho združenia Turolúcky prameň. Jeho zástupcovia chcú deťom počas leta a víkendov ponúknuť zmysluplné trávenie voľného času, a to v podobe rôznych stretnutí, výletov či workshopov.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 05 máj 2021 17:37

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.