Od pondelka sa otvoria všetky ročníky škôl aj na Myjave

Od pondelka sa otvoria všetky ročníky škôl aj na Myjave Featured

Mesto Myjava Mesto Myjava

Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislava Gröhlinga zo štvrtka 13. mája 2021 sa od pondelka 17. mája 2021 obnoví vyučovanie vo všetkých školách, bez ohľadu na aktuálne zaradenie okresu do niektorého zo stupňov varovania.

Platí to teda aj pre školy v meste Myjava. Informuje o tom Marek Hrin, hovorca mesta.

Výnimku tvorí len organizovanie škôl v prírode, ktorých fungovanie je stále podmienené zaradením toho ktorého okresu do stupňa Monitoring, teda zelenej farby. V praxi to znamená, že aj na Myjave sa v 20. kalendárnom týždni obnoví výchovno-vzdelávací proces vo všetkých ročníkoch základných škôl, na Základnej umeleckej škole Myjava a fungovať začne aj Centrum voľného času Myjava.

Čo sa týka epidemiologickej situácie, školstvo sa bude riadiť takzvaným regionálnym školským COVID automatom. Ten bude umožňovať zriaďovateľovi a regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v prípade pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19 prerušiť vyučovanie v zasiahnutých triedach, školách a školských zariadeniach, ktoré bude považované za mimoriadne prerušenie prevádzky. V takom prípade budú riaditelia škôl zabezpečovať pre žiakov dištančné vzdelávanie.

"Vzhľadom na to, že samospráva Myjavy žiaden iný manuál k tomuto rozhodnutiu nedostala, platí, že deti a žiaci sa v školských a predškolských zariadeniach nemusia preukazovať negatívnym výsledkom testu na nový koronavírus a rovnako tak nemusia predkladať ani kópie potvrdení svojich rodičov a zákonných zástupcov. Tí budú potrebovať certifikát s negatívnym výsledkom nie starším ako 7 dní len v prípade, že musia vstupovať do budovy školského alebo predškolského zariadenia," spresnil Hrin.

V záujme udržania plynulosti vyučovania v školách a škôlkach však bude potrebné vypĺňať čestné vyhlásenia o bezinfekčnosti, ktoré majú školy a škôlky zverejnené na svojich webových stránkach. 

Rovnako mesto odporúča v prípade, že sa v triede vyskytnú prípady ochorenia COVID-19, absolvovať ostatným žiakom a ich rodičom resp. rodinným príslušníkom testy na prítomnosť nového koronavírusu, aby sa udržali deti v školách a materských školách čo najdlhšie a v čo najväčšom počte bez nárastu pozitivity v meste a regióne.

"Dovoľujeme si vyzvať všetkých k opatrnosti, zodpovednému správaniu a dodržiavaniu platných opatrení. Prosíme, dbajme na prekrytie horných dýchacích ciest, zachovávajme odstupy, nezabúdajme na zvýšenú hygienu, dezinfekciu rúk, nepodceňujme príznaky možného ochorenia a pokiaľ sme boli v kontakte s človekom s indikovaným ochorením COVID-19, dodržiavajme karanténne opatrenia bez zľahčovania situácie," na záver doplnil hovorca mesta.  

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 13 máj 2021 15:39

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.