Trenčianska župa začala s opravou cesty Hrašné – Myjava

Trenčianska župa začala s opravou cesty Hrašné – Myjava Featured

fotky: NaZahori.sk fotky: NaZahori.sk

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK)  dnes oficiálne spustil druhú etapu práce na úseku cesty II/581 Nové Mesto nad Váhom – Myjava. 

Kraj v minulom roku dokončil prvý zrekonštruovaný úsek tejto cesty v dĺžke 1,2 kilometra .

„Išlo o kratší úsek za Bzincami pod Javorinou financovaný z Európskych fondov, ale bol mimoriadne náročný. Druhá etapa vedie od Myjavy až po obec Hrašné v celkovej dĺžke viac ako 4,6 kilometra,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška.

Náklady na rekonštrukciu tohto úseku dosiahnu sumu 4,6 milióna eur.

„Som rád, že aj na tento projekt získala samospráva finančné prostriedky z fondov EÚ a kraj sa bude na nákladoch podieľať iba vo výške piatich percent. Úsek je náročný, bude tu postavené množstvo mikropilótov, opravovať sa budú gravitačné steny ako aj 20 priepustov. Zhotoviteľ má na dokončenie prác 273 dní,“ doplnil predseda TSK.

„Veľká časť tejto frekventovanej cesty, ktorá spája Považie so Záhorím, ide cez našu obec. Bola vo veľmi zlom stave a odzrkadľovalo sa to aj na zvýšenej nehodovosti, keď sa tu stali viaceré smrteľné nehody,“ uviedol starosta obce Hrašné Pavel Hučko.

Pracovať sa bude na stavbe za plnej prevádzky. Na pracovisku sa bude počas prác vyskytovať približne 30 pracovníkov.

„Nebudeme robiť na jednom mieste, ale celá táto rekonštrukcia bude rozdelená na viac častí, na ktorých budeme postupne realizovať mikropilóty, ktoré budú v celkovej dĺžke 1440 metrov a na ktorých pôjde múr. Všetko sa bude realizovať v polovičnom profile aby bola zabezpečená doprava,“ informoval oblastný vedúci spoločnosti Skanska SK Marek Štancel ( spoločnosť rekonštruuje cestu).

 

.„Z pohľadu ľudí žijúcich v tomto regióne ide o cestu patriacu medzi kritickú infraštruktúru. Verím, že vďaka Trenčianskemu samosprávnemu kraju a financiám z eurofondov sa nám túto cestu podarí úspešne zrekonštruovať. Som presvedčený o tom, že cesta po modernizácii bude spĺňať všetky kvalitatívne požiadavky, ktoré sú na takto frekventovanú komunikáciu kladené,“ povedal za zhotoviteľa SkanskaSK Ivan Dimitrov, riaditeľ závodu Inžinierske staviteľstvo.

Po rekonštrukcii bude cesta bezpečnejšia pre motoristov aj cyklistov.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 08 jún 2021 17:50

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.