OOCR Záhorie: Do organizácie vstupuje mesto Brezová pod Bradlom

OOCR Záhorie: Do organizácie vstupuje mesto Brezová pod Bradlom Featured

fotky zdroj: NaZahori.sk fotky zdroj: NaZahori.sk

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Brezovej pod Bradlom schválili na svojom poslednom zasadnutí vstup mesta do Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie.

Mesto k tomuto kroku pristúpilo z viacerých dôvodov. Jedným z nich bol fakt, že v kopaničiarskom regióne takáto organizácia neexistuje. „Podmienkou vzniku je, že v danom regióne musí byť ročne 100.000 prenocovaní, čo je v regióne Myjavy v najbližšom období nerealizovateľné. Keďže geograficky aj historicky je najbližšie práve Záhorie, je pre nás táto organizácia logicky najvýhodnejšia. Okrem toho je aktívna takmer až po Bratislavu, čo je pre nás zaujímavé z hľadiská potenciálnych návštevníkov,“ informoval primátor mesta Jaroslav Ciran.

Ročný poplatok je pre mesto či obec v organizácii 0,30 eura na jedného obyvateľa. „Pre mesto Brezová pod Bradlom je to približne 1500 eur, čo je z hľadiska rozpočtu suma, ktorá sa nám z hľadiska budúcnosti vráti. Ak sme doteraz neboli v žiadnej takejto organizácii, je to správny krok. Či chceme alebo nechceme, so Záhorím sme výrazne prepojení a čo sa týka cestovného ruchu, ten žiadne hranice nepozná,“ vysvetľoval vstup do OOCR Záhorie poslanec zastupiteľstva Ivan Bzdúšek.

„Okrem samotnej pomoci s projektmi a získavaním financií na ich realizáciu sa Brezová pod Bradlom stane súčasťou marketingových aktivít našej organizácie, ktoré im prinesú výraznejšie zviditeľnenie nielen na Slovensku. Aj keď samotné mesto už spadá do kopaničiarskeho regiónu, my ho berieme ako bránu medzi Záhorím a Kopanicami,“ uviedol dôvod, prečo sa OOCR Záhorie nebráni ani členom mimo Záhoria, výkonný riaditeľ organizácie Martin Lidaj.

Vstup do OOCR Záhorie môže výrazne pomôcť mestu napríklad aj so sezónnou dopravou. „Plánujeme obnoviť počas turistickej sezóny osobnú železničnú dopravu, ktorá do Brezovej pod Bradlom vedie z Jablonice. Práve toto je jedna z konkrétnych vecí, pri ktorej nám môže vstup do tejto organizácie pomôcť, keďže veľká časť trasy leží práve na Záhorí,“ vysvetlila predsedníčka komisie kultúry, vzdelávania, mládeže, športu a cestovného ruchu Silvia Čuvalová.

S Mohylou Milana Rastislava Štefánika na Bradle, ktorá je jedným z najnavštevovanejších turistických miest na Slovensku, má mesto výrazný potenciál v cestovnom ruchu. „Práve spojenie so Záhorím môže priniesť viac  návštevníkov a aj zvýšiť počet prenocovaní turistov v meste. To v konečnom dôsledku prinesie viac príjmov aj pre domácich podnikateľov a obyvateľov,“ naznačil výhody vstupu do OOCR Záhorie jej výkonný riaditeľ. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 09 jún 2021 10:51

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.