TSK VIDEO: Obnoví sa cykloznačenie od Brezovej pod Bradlom cez Myjavu po Senicu

TSK VIDEO: Obnoví sa cykloznačenie od Brezovej pod Bradlom cez Myjavu po Senicu Featured

zdroj: TSK zdroj: TSK

Za takmer 20 tisíc eur zo župného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) obnoví Slovenský cykloklub viac ako 100 km cykloturistického značenia.

TSK

Úplne nové značky budú cyklistov navigovať na viac ako 10 kilometroch. Už siedmym rokom to umožňuje memorandum o spolupráci, ktoré Trenčianska župa podpísala s cykloklubom. Informuje o tom www.tsk.sk.

Tento rok sa členovia Slovenského cykloklubu zamerali na obnovu značenia na štyroch trasách. Dočká sa jej napríklad Okruh Medzihorím, a to v plnom rozsahu 38,8 km. Druhým najdlhším je cykloturistický úsek v dĺžke 22,6 km od Brezovej pod Bradlom cez Myjavu po Senicu vedúci kopaničiarskymi obcami Polianka a Vrbovce-Chodúrovci. Obnovené značenie bude cyklistov navigovať aj na viac ako 20 kilometrovom Okruhu Partizánske – Vrchhora a kilometrovo skoro rovnakom Okruhu Hrádockou dolinou. Nové značky v rozsahu 10,4 km nájdu cyklisti na cyklotrase medzi Trenčínom a Nemšovou, ktorá vznikla vďaka cezhraničnému projektu Na bicykli po stopách histórie. 

"Pribudnúť by malo aj viac ako tridsať cykloturistických smerovníkov, takmer stovka cyklosmeroviek či tridsiatka tabuliek miestneho názvu. Okrem toho rozšíria cykloturistickú infraštruktúru aj štyri veľkoplošné mapy,“ uviedol Radovan Hladký, vedúci Odboru dopravy Úradu TSK.     

Tip na cyklovýlet

 FOTO: Z Bielych Karpát popri Mohyle Štefánika do Brezovej

Pobicyklovať sa Bielymi Karpatmi, myjavskými či brezovskými kopanicami, navštíviť Mohylu M. R. Štefánika na Bradle, jeho rodný dom či Štefánikov dom v Brezovej pod Bradlom ponúka cyklotrasa o celkovej dĺžke necelých 43 kilometrov. 

Modrá trasa 2202 sa dá prejsť oboma smermi, my sme si vybrali trasu, ktorá začína v Bielych Karpatoch a končí na Brezovej pod Bradlom.  

VIAC TU: https://www.nazahori.sk/myjava/item/4743-foto-tip-na-cyklovylet-z-bielych-karpat-popri-mohyle-stefanika-do-brezovej

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 20 jún 2021 09:39

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.