VIDEO: Multimediálne dielo o Štefánikovi v múzeu na Košariskách

VIDEO: Multimediálne dielo o Štefánikovi v múzeu na Košariskách Featured

By TS a redakcia NaZahori.sk september 16, 2021 0
www.stefanik-time-after-time.com www.stefanik-time-after-time.com

V piatok 17.9.2021 sa v Múzeu M.R. Štefánika v Košariskách uskutoční verejná prezentácia rozpracovanosti multimediálneho diela Milan R. Štefánik - TIME AFTER TIME -interaktívnej zážitkovo vzdelávacej hry pre virtuálnu realitu.

Projekt Adama Novotu vzniká v spolupráci s obyvateľmi obce Košariská a herným vývojárom Matejom Novotným z VIS GRAVIS.  

Keďže hra je určená širokému vekovému spektru užívateľov, tak pozvanie k jej vyskúšaniu prijali aj žiaci 1. stupňa ZŠ M.R. Štefánika z Košarísk, ktorí ju budú mať možnosť okomentovať z hľadiska ovládateľnosti, zábavnosti, vizuálnej kvality, zaujímavosti podávaných informácií a ďalších postrehov.

Zámerom projektu je inšpiratívnym spôsobom priblížiť osobnosť M.R. Štefánika, ktorý zohral kľúčovú úlohu pri formovaní dejín dvoch národov – Čechov a Slovákov. Hra sprostredkováva novú perspektívu a pohľad na historickú líniu vývoja dejín Slovenska a interaktívnym spôsobom približuje kvalitu vizionárskeho myslenia M. R. Štefánika. Prostredníctvom transformácií zbierkových predmetov do prístupných 3D skenov v prepojení s hráčskym užívateľským prostredím dielo aktualizuje pojem múzeum, ako živý priestor s interaktívnym kontaktom s minulosťou, ktorú transformuje a uchováva do podoby trvalo pretrvávajúceho zážitku. Hráč a užívateľ diela sa stáva vykonávateľom kľúčových momentov zo života M.R. Štefánika a tak nielenže sám ovplyvňuje chod dejín, no prostredníctvom činov a zážitkov vo VR a aktivovaných neurónov v mysli, stotožňuje sa s postavou M.R. Štefánika. Cieľom projektu je prežiť Štefánikove predstavy o budúcnosti, spoločenstve a zážitkovou formou sprostredkovať osobný kontakt nielen s osobou M.R. Štefánika, ale aj s vlastnými možnosťami a hranicami.

  • Názov podujatia:   Milan Rastislav Štefánik_ TIME AFTER TIME
  • Autorky/Autori:     Adam Novota
  • Miesto konania:     SNM - Múzeum M. R. Štefánika, Košariská
  • Termín podujatia: 17. september 2021 o 10.30 h

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Partnerom projektu je SNM - Múzeum M. R. Štefánika, Košariská. Webstránka projektu: https://www.stefanik-time-after-time.com/

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 16 september 2021 12:00

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.