FOTO: Deň ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom

FOTO: Deň ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom Featured

Deň ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom Deň ozbrojených síl v Brezovej pod Bradlom NaZahori.sk

V stredu 22. septembra 2021 sa v Brezovej pod Bradlom konal najväčší vojenský sviatok roka - Deň ozbrojených síl SR.

Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu, bol v tomto roku „Komorný pietny akt kladenia vencov“ bez účasti širokej verejnosti. Osláv sa zúčastnil na pozvanie primátora Jaroslava Cirana minister obrany SR Jaroslav Naď spolu s náčelníkom Generálneho štábu OS SR gen. Danielom Zmekom. 

Oslavy Dňa ozbrojených síl sa každoročne uskutočňujú v Brezovej pod Bradlom, posledné dva roky však boli bez účasti verejnosti. 

„Podmienky sú aké sú a oslavy sme museli robiť v komornej atmosfére. Pevne verím, že budúci rok sa už vrátime do normálu a oslávime to tak ako sa má. Som rád, že armáda si považuje naše mesto a prvé hurbanovské boje a vzali si ich za svoje. Brezová je spätá s armádou a mesto bude vždy vytvárať podmienky pre to, aby tu oslavy Dňa ozbrojených síl mohli byť aj naďalej,“ povedal primátor mesta Brezová pod Bradlom Jaroslav Ciran.

„Deň ozbrojených síl nám dáva možnosť si spomenúť na historické momenty meruôsmych rokov ale zároveň nám dáva možnosť si uvedomiť, čo každoročne ozbrojené sily urobili pre občanov Slovenska. Keď som pred rokom aj na tomto mieste hovoril o dôležitosti ozbrojených síl, netušil som, čo všetko nás čaká v horizonte jedného roka. Keď som si v pamäti prechádzal, čo všetko sa vojakom podarilo urobiť a s akými excelentnými výsledkami, tak máme byť na čo právom hrdý. Vojaci ukázali, že sú tou poslednou poistkou, keď už občania sa nevedia na koho obrátiť, tak ozbrojené sily sú tu vždy,“ uviedol to pri pietnej spomienke pri Pamätníku hurbanovských bojov na Bukovskej ceste nad mestom Brezová pod Bradlom minister obrany Jaroslav Naď

 „Deň ozbrojených síl je najvýznamnejším sviatkom ozbrojených síl, ktoré si potrpia na tradície, keďže tradície ich robia pevnými. Pevnými v tom, že stanovujú mieru morálky pri plnení úloh, angažovanosti a inšpiráciu hľadáme v histórii. Inšpiráciu hľadáme v histórii a na tomto mieste na mňa, vojakov a verím, že aj na všetkých občanov dýcha. Pretože prvé ozbrojené úspešné vojenské vystúpenie slovenského národa je veľmi dôležité. Je dôležité si ho pripomínať a preto sa k nemu vraciame. Tento rok sme sa tu síce stretli v komornej atmosfére, ale verím, že budúci rok sa tu už predvedieme obyvateľom v plnej paráde,“ doplnil generál a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Daniel Zmeko.

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 22 september 2021 19:28

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.