V Myjave pokračuje výmena osvetlenia a zmodernizuje sa aj rozhlas

V Myjave pokračuje výmena osvetlenia a zmodernizuje sa aj rozhlas Featured

zdroj foto: Mesto Myjava zdroj foto: Mesto Myjava

V septembri samospráva Myjavy informovala o prvej etape výmeny starých sodíkových výbojok na lampách verejného osvetlenia za nové a úsporné LED svietidlá.

Túto výmenu realizuje spoločnosť BRANTNER Slovakia v rámci svojho vysúťaženého záväzku komplexne zmodernizovať verejné osvetlenie v Myjave.

"Podľa predpokladov by úspora na dodávkach elektrickej energie mala byť po skončení rekonštrukcie viac ako 50% a zároveň sa dosiahne zvýšenie kvality osvetlenia mestských komunikácií a verejných priestranstiev. A to nie je všetko. K zlepšeniu infraštruktúry a služieb poskytovaným občanom prispejú aj výmena nevyhovujúcich káblových rozvodov a stožiarov, či modernizácia mestského rozhlasu, ktorý v Myjave stále funguje," informuje hovorca mesta Marek Hrin.

V prvej etape prác spoločnosť začala s výmenou 433 kusov svietidiel v lokalitách Dolná štvrť, Partizánska, Hoštáky, Bodnárova, Pirte, Samka Dudíka, Novomestská, gen. Svobodu, prof. Varsíka, U Škarítkov, U Belanských, U Zimov, Turá Lúka - stred, Námestie M. R. Štefánika a 1. mája.

Do konca tohto roka chcú pracovníci stihnúť vymeniť asi 1000 kusov svietidiel tam, kde sa nepredpokladajú iné, vážnejšie, zásahy do siete osvetlenia, aby celá sústava zostala v tomto jesennom a následne zimnom období plne funkčná.

"V roku 2022 bude modernizácia pokračovať výmenou ďalšej tisícky lámp, rekonštrukciou 47 rozvádzačov verejného osvetlenia a ich doplnením o funkciu vzdialeného riadenia a monitoringu. Brantner tiež plánuje vymeniť 249 pôvodných stožiarov za nové oceľové, nahradiť približne 950 metrov zemného vedenia v miestach, kde je jeho stav už nevyhovujúci a nové bude aj vzdušné vedenie v celkovej dĺžke viac ako 26 km. Čo sa týka mestského rozhlasu, tu príde takisto k rekonštrukcií rozvodov a napájania a výmene asi 200 ks reproduktorov," dopĺňa Hrin.

Nové LED svietidlá, ktoré sa v čoraz hojnejšom počte objavujú v myjavských uliciach, sú vyrobené v Európskej únii, konkrétne spoločnosťou TUNGSRAM v Maďarsku a ich pôvod i technické parametre sú deklarované príslušnými certifikátmi (CE, ENEC). Tieto lampy sú osadené vysokovýkonnými LED čipmi a napájacími prvkami najnovšej generácie. Ponúkajú tak možnosť uplatnenia SMART riešení, ktoré umožnia ich prepojenie s centrálnym riadiacim systémom užívateľa s možnosťou vzdialeného monitoringu a riadenia celej sústavy. 

"Realizáciou tohto projektu môže prevádzka verejného osvetlenia v Myjave získať certifikát energetického manažérskeho systému podľa normy ISO 50001 pre divíziu osvetlenia. A my veríme, že bude v prvom rade prínosom pre vyšší životný komfort a lepšiu bezpečnosť všetkých občanov a návštevníkov Myjavy a v budúcnosti prinesie samospráve aj úspory v oblasti prevádzkových nákladov," uzatvára hovorca mesta.

zdroj: Mesto Myjava www.myjava.sk

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 03 november 2021 14:30

Myjava - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Myjava - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.