Jozef Viskupič: Cesty 2. a 3. triedy sa opravovať zo župných peňazí nebudú, nie sú na to peniaze

Jozef Viskupič: Cesty 2. a 3. triedy sa opravovať zo župných peňazí nebudú, nie sú na to peniaze

Cesty sú na Záhorí na mnohých miestach v kritickom stave. Cesty sú na Záhorí na mnohých miestach v kritickom stave. NaZahori.sk

V utorok 10. septembra s stretli predsedovia žúp, aby riešili situáciu s cestami 2. a 3. triedy. Zhodli sa na tom, že samosprávne kraje na to peniaze nemajú a pokiaľ nezískajú ďalšie, cesty sa opravovať nebudú.

Pri súčasnom rozpočte žúp jednoducho cesty 2. a 3. triedy opravené nebudú. „My sa potrebujeme s touto alebo hocijakou inou vládou dohodnúť, či už to bude časť z DPH alebo spotrebnej dane, ktoré pôjdu na opravu týchto ciest. Ak to tak nebude, musí sa odvážny politik postaviť pred verejnosť a povedať, že za súčasného nastavenia sa tieto cesty ani po 17 rokoch, odkedy fungujú župy, opraviť nedajú,“ uviedol po stretnutí županov predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Trnavský samosprávny kraj má z vyberaných daní na opravu málo. Podielové dane stačia na široký kompetenčný rámec žúp, to znamená na stredné školy, domovy sociálnych služieb, kultúrne inštitúcie. „To sa z toho robiť dá. Ale aby sme sanovali infraštruktúru v dĺžke tisícoch kilometrov, ako je to dnes, to sa zo samosprávnych peňazí opraviť nedá,“ doplnil Viskupič.

Jednoducho povedané, vyzerá to tak, že ak štát peniaze nedá, väčšina ciest na Záhorí aj naďalej bude v zlom a zhoršujúcom sa stave.

Rate this item
(0 votes)

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.