Polícia objasnila výbuch bankomatu na Búroch, sú za tým cudzinci

Polícia objasnila výbuch bankomatu na Búroch, sú za tým cudzinci

Vykrádanie bankomatu v Borskom Mikuláši. Vykrádanie bankomatu v Borskom Mikuláši. Polícia SR

Trnavská polícia objasnila prípady vykrádania bankomatov pomocou plynu, ktoré sa stali v Borskom Mikuláši a v Okoči. NaZahori.sk o tom informovala hovorky§a Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trnave Mária Linkešová.

Prvý prípad sa stal 31. 3. 2018 na Hlavnej ulici v obci Okoč. Na mieste policajti zistili, že bankomat bol poškodený pomocou plynu. Ten po výbuchu začal horieť a vzápätí došlo aj k značnému poškodeniu a narušeniu statiky na budove, kde bol bankomat umiestnený. Druhý výbuch bankomatu bol nahlásený počas leta, 18. 7. 2018, krátko po 02.00 h ráno v obci Borský Mikuláš. Odtiaľ si páchatelia rovnakým spôsobom odniesli niekoľko stotisíc eurovú hotovosť. 

Policajti v oboch prípadoch zaistili na mieste činu viaceré stopy, ktoré boli porovnané aj s databázami v rámci krajín Európskej únie. Na základe výsledkov analýz a operatívnych informácií policajti stotožnili dvoch mužov moldavskej národnosti. "Podľa informácií, ktoré má polícia k dispozícii, osoby sa mali podobných skutkov dopustiť nielen na Slovensku ale aj v Estónsku a Rumunsku. Spôsob spáchania a prevedenie pomocou plynu bol nebezpečný. Podľa spôsobu prevedenia nemali osoby výbuchy bankomatov pod kontrolou, o čom svedčí aj fakt, že v oboch prípadoch došlo k vážnym škodám na majetku," doplnila Linkešová.

Vyšetrovateľ obvinil 31 ročného I. E: a rovnako starého T. A. z obzvlášť závažného zločinu krádeže v súbehu so zločinom poškodzovania  a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, so zločinom poškodzovania cudzej veci a zločinu všeobecného ohrozenia. "Uznesenie o vznesení obvinenia bude v krátkej dobe po preložení do moldavčiny cestou právnej pomoci doručené občanom Moldavska," spresnila krajská hovorkyňa.

 http://www.nazahori.sk/index.php/senica/item/1167-v-borskom-mikulasi-vytrhli-bankomat?fbclid=IwAR31BGn7mJb9_qmrHaLb-vexIXkLSy0WoB2dbghCn65wBO-fEwqVkyDD1pg 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 26 marec 2019 15:39

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.