Okolo Slovenska spozná víťaza v Senici, príde aj Juraj Sagan či Erik Baška

Okolo Slovenska spozná víťaza v Senici, príde aj Juraj Sagan či Erik Baška

Okolo Slovenska spozná víťaza v Senici, príde aj Juraj Sagan či Erik Baška zdroj: okoloslovenska.com

Výbornú správu pre fanúšikov cyklistiky zverejnili organizátori najkvalitnejších cyklistických pretekov na Slovensku Okolo Slovenska. Záverečná etapa 21.9.2019 pôjde cez Kopanice a Záhorie. Cieľ bude mať v Senici, kde aj dekorujú celkových víťazov pretekov.

V poslednej  4-tej etape  21.9.2019, ktorá povedie z Hlohovca do Senice o dĺžke "len" 142 km, čaká na cyklistov celkovo päť horských a tri rýchlostné prémie.

Nevynechajú ani Kopanice a to rodisko Milana Rastislava Štefánika  Košariská, kde bude rýchlostná aj vrchárska prémia. Podľa údajov  organizátorov  budú cyklisti pokračovať cez Brezovú pod Bradlom a Prietrž do Senice.

Senickí diváci uvidia cyklistov prechádzať okruhom Senica - Prietrž – Osuské – Jablonica – Senica 2x a napokon aj v cieli, ktorý bude na Námestí oslobodenia.

V okolí námestia budú môcť fanúšikovia cyklistiky vidieť tímové autobusy profesionálnych World tímov.   Okrem Deceuninck – Quick-Step a Bora - Hansgrohe, ktoré nešetrili slovami chvály po svojej minuloročnej premiére na slovenských cestách, sa tentoraz podarilo vybaviť ešte ďalšie tri zoskupenia z najvyššej kategórie UCI. Budú to CCC Team, UAE Team Emirates a Groupama - FDJ.

63. ročník Okolo Slovenska 2019

Na 63. ročníku medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska (18. - 21. 9.2019) bude štartovať päť tímov najvyššej kategórie UCI WorldTour. Najvýznamnejšie cyklistické podujatie na Slovensku patrí do kategórie UCI 2.1. Termínovo je posledné pred majstrovstvami sveta, ktoré sa uskutočnia od 22. do 29. septembra v britskom Harrogate.

"Podarilo sa nám zabezpečiť účasť piatich tímov najvyššej kategórie UCI WorldTour, čo je o dva viac ako v predchádzajúcom ročníku," uviedol športový riaditeľ pretekov Ľudovít Lučanič.

Štart trojnásobného svetového šampióna Petra Sagana sa zatiaľ nejaví pravdepodobne, prídu však ďalší Slováci z nemeckého tímu Bora-Hansgrohe Juraj Sagan a Erik Baška.

"V pelotóne sa predstaví aj reprezentácia SR, okrem piatich WorldTour tímov tiež osem profesionálnych kontinentálnych tímov a osem kontinentálnych tímov UCI, v rámci nich jediný na Slovensku Dukla Banská Bystrica. V Bora-Hansgrohe budú štartovať Juraj Sagan a Erik Baška, konkurenciu budú mať v ďalších elitných tímoch Deceuninck-Quick Step, CCC Team, Groupama-FDJ, SAE Team Emirates," dodal Lučanič.

Trať 63. ročníka Okolo Slovenska

  • 1. etapa - 18. septembra (1. poletapa: časovka jednotlivcov, Bardejov – Bardejov, 6,7 km, 2. poletapa: Bardejov – Ružomberok, 230 km)
  • 2. etapa - 19. septembra: Bardejov – Ružomberok, 196 km
  • 3. etapa - 20. septembra: Ružomberok – Hlohovec, 196 km
  • 4. etapa - 21. septembra: Hlohovec – Senica, 142 km

VIAC na www.okoloslovenska.com

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on pondelok, 17 jún 2019 12:01
Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.