Šaštín: Mimoriadne vlaky na národnú púť so zastávkou aj v Senici a Jablonici na Záhorí

Šaštín: Mimoriadne vlaky na národnú púť so zastávkou aj v Senici a Jablonici na Záhorí

Bazilika Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne Bazilika Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne zdroj: wikipedia.org

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) aj tento rok pri príležitosti sviatku Sedembolestnej Panny Márie v nedeľu 15. 9. a národnej púte vypraví mimoriadne vlaky do Šaštína so zastávkou aj v Senici a Jablonici na Záhorí. Informoval o tom Tomáš Kováč, riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK.

Aby ZSSK vyhovela potrebám pútnikov, nielenže pre nich vypraví špeciálne vlaky, ale cestovný poriadok týchto spojov prispôsobila času nedeľňajšej hlavnej bohoslužby 15.9.2019 od 10:30. Vlaky budú zastavovať vo vybraných zastávkach a vďaka pravidelným prípojným spojom bude možné sa k nim dostať aj z ďalších obcí či regiónov.

V jednom z najstarších sídel na Záhorí, ktoré je známe rekreačnou oblasťou i monumentálnou bazilikou s kláštorom, sa už niekoľko storočí sústreďuje mariánska úcta vychádzajúca z dávnej tradície. Spája sa aj s legendou o problémovom manželstve grófa Imricha Czobora, ktoré pomohli dať do poriadku modlitby jeho manželky. Šľachtičná sa odvďačila tým, že dala vyrobiť sošku Panny Márie, ktorá je dnes umiestnená na hlavnom oltári baziliky. Septembrová púť priláka do Šaštína každý rok tisíce pútnikov.

V mimoriadnych vlakoch platí Prepravný poriadok ZSSK s možnosťou využitia zliav, ktoré národný dopravca ponúka. Vlaky nie sú povinne miestenkové, miestenky si však, samozrejme, možno zabezpečiť. Cestovné lístky sa dajú zakúpiť aj v predpredaji. Zákazníkom dávame do pozornosti tiež možnosť online predaja. Cestovné doklady platia iba v tom mimoriadnom vlaku, na ktorý sú zakúpené. Cestujúci, ktorí nastupujú na mieste bez otvorenej pokladnice, majú okrem internetového predaja možnosť zakúpiť si lístok vo vlaku bez prirážky, ak aktívne vyhľadajú vlakvedúceho.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 11 september 2019 11:48

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.