Senica: Za krádež slúchadiel v Tescu na polroka do väzenia

Senica: Za krádež slúchadiel v Tescu na polroka do väzenia

ilustračné foto ilustračné foto zdroj foto: MINV

Okresný súd v Senici odsúdil páchateľa, ktorý v popoludňajších hodinách 3. októbra 2019 z priestorov senického Tesca odcudzil jeden kus bezdrôtových slúchadiel zn. Daewoo, na šesť mesiacov odňatia slobody a zaraďuje do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Informuje o tom www.justice.sk.

Odsúdený E. P. v predajni Hypermarketu Tesco Senica počas prevádzky z priestorov predajne odcudzil slúchadlá tak, že ich vyložil z krabice, vložil si ich pod bundu. Následne prešiel k regálom s liehovinami, kde si zobral 1 pivo, ktoré zaplatil na samoobslužnej pokladni a so slúchadlami pod bundou prešiel cez pokladničnú zónu bez zaplatenia. Tam bol zastavený a kontrolovaný pracovníkmi Súkromnej bezpečnostnej služby. Spoločnosti Tesco Stores SR spôsobil škodu vo výške 17,99 eura.

Obvinený skutok spáchal napriek tomu, že bol rozhodnutím Okresného úradu Senica zo 17. júla tohto roka postihnutý pre priestupok proti majetku, za čo mu bola uložená bloková pokuta vo výške 250 eur. Skutok spáchal aj napriek tomu, že bol trestným rozkazom Okresného súdu Senica z 18. apríla 2019 uznaný za vinného z prečinu krádeže za čo mu bol uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 1 rok, ktorý trestný rozkaz nadobudol právoplatnosť 17. septembra.

„Odsúdený si prisvojil cudziu vec tým, že sa jej zmocnil a bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý a bol za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený, čím spáchal prečin krádeže. Za to sa odsudzuje na ďalší trest odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov,“ uvádza sa v rozsudku.

Obvinený sa na výkon trestu odňatia slobody zaraďuje do ústavu na výkon trestu so stredným stupňom stráženia.

zdroj: Ministerstvo spravodlivosti SR / justice.sk

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 10 október 2019 11:11